• Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

Boeken Review: De Ronde van Boogerd – Filemon Wesselink

Het verhaal van Michael Boogerd is voor de gemiddelde wielervolger bekend. Na jaren Nederlands vaandeldrager in het professionele peloton geweest te zijn stopte hij in 2007 met wielrennen. Na een hoop tegenslagen (privé en dopinggerelateerd) is hij er sinds 2015 weer helemaal bovenop met zijn eigen wielerteam: Team Roompot. Tot zover het boek in een notendop.

De Ronde van Boogerd - Filemon Wesselink
Er zijn al veel boeken geschreven over Michael Boogerd. Wat dit boek de moeite waard maakt is het feit dat het is geschreven door Filemon Wesselink. Filemon is geen wielerjournalist, maar een liefhebber. En dat merk je ook in de manier van interviewen en schrijven. Boogerd wordt omschreven als zijn held en je merkt dat Filemon nog altijd een beetje op kijkt naar de wielrenner die Michael Boogerd was. Dat zorgt voor een aantal interessante gesprekken in Boogerd’s luxe villa in België.

Naast de geschiedenis van Boogerd als wielrenner wordt er veel gepraat over het seizoen 2015 en Team Roompot, dit zijn de meest interessante passages. Hier zie je Boogerd van een kant die je nog niet kent. Filemon neemt je mee achter de schermen bij Team Roompot, waar hij de zoektocht van een oud-wielrenner die zich de nieuwe rol van ploegleider moet aanmeten beschrijft. Het is mooi om te lezen dat gedurende het jaar Boogerd steeds meer op zijn gemak is, opener wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Hij bloeit op als het gaat over zijn team en voelt zich in het peloton het meeste op zijn gemak.

Het einde van het boek is dan ook geen happy ending. Dankzij een schorsing mag Michael Boogerd in 2016 en 2017 niets te maken hebben met de professionele wielersport. Na het lezen van dit boek hoop ik van harte dat Boogerd zijn weg vindt de aankomende twee jaar.

De insteek van het boek is verfrissend,. Mede doordat je beide persoonlijkheden van tv kent heb je het gevoel dat je zelf ook bij de gesprekken bent. Je hoort hun stemmen in je hoofd tijdens het lezen van het boek. Het boek leest gemakkelijk weg, ik deed er niet meer dan 24 uur over om het boek van kaft tot kaft te verslinden.

Meer informatie over het boek vind je op de website van de uitgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!