• Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

De Ronde van Vlaanderen uniek in beeld gebracht

Afgelopen zondag was de Ronde van Vlaanderen, het hoogtepunt van het wielerjaar voor velen. Ook de eigenaar van deze site heeft de gehele namiddag in zijn luie zetel gezeten en genoten van het spektakel op de Vlaamse heuvels die vol liggen met kasseien. Waar we vorig jaar nog meededen met de toerversie van de Ronde, zaten we dit jaar thuis voor de buis.

En ook na de Ronde van Vlaanderen konden we genieten van mooie filmpjes, bijvoorbeeld vanaf de fiets uit het peloton, achter de schermen bij verschillende teams en natuurlijk de filmpjes gemaakt door honderdduizenden toeschouwers langs de kant van de weg.

Één innovatieve en hele vette manier van filmen heb ik nog niet veel voorbij zien komen, maar is wel heel erg gaaf. Midden op de Oude Kwaremont stond een grote paal met daarin 7 GoPro’s gemonteerd. De hebben de laatste doorkomst van de renners gefilmd en je kunt hier in bewegen. Je kunt de renners zien aankomen en meekijken zodra ze de bocht omgaan. Dit geeft een heel erg gaaf effect en het lijkt net alsof je er zelf bij bent op dat moment!

Probeer het hieronder maar eens uit en schreeuw met de supporters mee voor Niki Terpstra!


Open deze link in de YouTube applicatie op uw Android toestel

Deze beelden zijn opgenomen door het bedrijf FishEye in opdracht van Sporza en als test voor de 100e editie van de ronde van vlaanderen in 2016. Wat mij betreft een enorm geslaagde test en een extra dimensie aan het kijken naar wielrennen. Wat als je deze beelden live kan zien op verschillende belangrijke punten in het parcours? Zou je hier voor betalen? Het lijkt er dan namelijk echt op alsof je er zelf bij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!