/Alé Delta Combi DWR | Cyclingreview Winterjassen Test 2020

Alé Delta Combi DWR | Cyclingreview Winterjassen Test 2020

De winter komt er weer en dat betekent dat het doorbijten wordt voor ons wielrenners. Voor degenen die buiten willen blijven fietsen is het belangrijk om goede kleding te dragen, want zoals we graag bij Cyclingreview zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, er bestaat alleen slechte wielerkleding’. Vandaar dat wij de proef op de som nemen en verschillende winterjassen met elkaar vergelijken. In deze review lees je alles over de Alé Delta Combi DWR.

Hoewel Alé (spreek uit zoals het zoals het franse ‘Alléz’) misschien niet de faam heeft van kledingmerken als Castelli, Assos of Craft is het in 2020 toch de kledingsponsor van Movistar Team en Groupama-FDJ waardoor klasbakken als Alejandro Valverde en Arnaud Demare in de kleding rond fietsen. Alé zal voor de meeste mensen echter bekend zijn onder hun motto ´Ride Fluo´ en de bijhorende fluorescerende kleding. Voor deze review hebben we echter een minder schreeuwerige winterjas getest omdat de fluo stijl niet voor iedereen is weggelegd (de jas is overigens in meerdere kleuren verkrijgbaar).

De Alé Delta Combi DWR is een veelzijdige fietsjas. Dankzij een dubbele binnenlaag met rits zorgt de jas altijd voor een warm bovenlijf. Mocht het toch te warm zijn dan kan de buitenste rits worden geopend om toch wat extra verkoeling te krijgen. Zo kun je in een breed scala van omstandigheden comfortabel blijven fietsen. De jas werkt als windstopper en heeft een waterafstotende coating waardoor je goed beschermt bent tegen de elementen. Afhankelijk van je ondershirt, kan je de jas in Nederland van november tot en met maart dragen.

Onder alle omstandigheden?

De Alé Delta Combi DWR is de meest veelzijdige winterjas in de collectie van Alé. De jas is zowel bestand tegen wind en lichte regen. De jas wil je aantrekken op de koude winterse dagen maar ook op een mooie voorjaarsdag als de temperatuur al langzaam aan het stijgen is. Een ‘lichter’ lange mouwen shirt naast de Alé Delta Combi DWR is dan ook niet per se nodig. Bij (gevoels)temperaturen onder de 5 graden is het wel raadzaam om een goed ondershirt eronder te dragen.

De Alé Delta Combi DWR is geen regenjas maar wel waterafstotend. Als het heeft geregend zal je van een nat wegdek en opspattend water geen last hebben. De jas heeft ook een verlengd rugpand waardoor je gehele rug beschermd blijft, ook als je in de beugels zit. De jas houd motregen prima buiten, maar als je in de regen wilt fietsen dan zijn de MAAP APEX 2.0 en de Castelli Perfetto, die we ook getest hebben, betere opties..

Dubbele rits van toegevoegde waarde?

Het unieke van de jas is natuurlijk de dubbele rits. Het idee lijkt op het eerste oog interessant en is een leuke toevoeging aan de jas maar of het daarmee ook toegevoegde waarde heeft vragen wij ons af. Het moment dat je hier het liefst gebruik van zou willen maken is wellicht in een beklimming zodat je ook minder last hebt van het aerodynamische nadeel van de open rits. Op de mountainbike of gravelbike in het bos kan dit ook een fijne toevoeging zijn als het niet te modderig is. Op het vlakke op de racefiets zullen er toch flink wat extra watts geleverd moeten worden. Dan kan je de buitenste rits beter alleen tijdens de koffiestop open doen terwijl je de binnenrits dicht houdt. Stap je meteen weer warm op de fiets!

Mocht je nooit twijfelen om je kledingmaat, dan zit de jas als gegoten. Mocht je er toch vaak twijfelen over je kledingmaat, dan kan je beter een maatje groter nemen vanwege de sportieve pasvorm. De jas heeft een fijne hoge kraag en drie achterzakken waarvan één met losse ritssluiting. Het model op de foto’s draagt een maat M en is 1,80mtr bij 74kg. Vanwege de Italiaanse maatvoering is het verstandig om een maatje groter te nemen dan je normaal zou doen.

Twee ritsen voor de prijs van één

De adviesprijs van de Alé Delta Combi DWR is 237 euro. Hiermee is de jas zeker niet goedkoop. Omdat je de jas op vele terreinen goed kan gebruiken, zowel op de weg als in het bos, en bij vele weersomstandigheden heb je geen excuus meer om alleen met ´mooi weer´ te fietsen. Je zal de jas dan ook vaak kunnen en willen dragen en is wat dat betreft de investering zeker waard. Met de dubbele rits koop je twee jassen voor de prijs van één.

Conclusie

Een veelzijdige jas voor de veelzijdige fietser die zijn lichaamstemperatuur wil kunnen reguleren. Zowel goed in het bos als op de weg, en zowel in het najaar winter en voorjaar.

Alé Delta Combi DWR

€237,-
8.6

Winddichtheid

10.0/10

Waterafstotend

10.0/10

Waterdichtheid

6.0/10

Afwerking

9.0/10

Comfort

8.0/10