/Dutch Cycling Friend – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

Dutch Cycling Friend – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux


In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Vandaag Mathys Taekema, ook wel bekend als @dutch_cycling_friend. We volgen hem al een tijdje en wat wij vooral zo leuk aan zijn account vinden zijn de fascinatie voor molens en fietsen op een brug (#putyourbikeonabridge). Elke dag komt er minimaal een molen of een fiets op een brug voorbij. Een superleuk account met professionele fotografie en ook nog eens iemand die zelf ook veel reageert op anderen en echt het contact zoekt. Meer weten over Mathys? Lees dan snel verder!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch Cycling Friend (@dutch_cycling_friend) op

Waarom fiets je? Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Ik ben al mijn hele leven bezig met sport. Vroeger deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Daarna heb ik veel aan fitness en hardlopen gedaan. Toen ik mijn enkel brak was ik opzoek naar een sport die mijn voet niet/minder zou belasten en zo ben ik in 2012 begonnen met wielrennen.

Dit begon met ritten van circa 60 kilometer in het weekend en alleen als het mooi weer was. Echter vond ik het wielrennen zo leuk dat ik mijn grenzen begon te verleggen. De tochten werden langer en ik trok er vaker op uit. Toen ik begon met woon/werk ritten op de wielrenfiets schoot het echt op met de kilometers. Van 8.000 kilometer in 2015 naar 12.000 kilometer in 2019.

Mijn doel is dus om gewoon lekker veel te fietsen, het liefste elke dag. Elke rit voelt als een klein avontuur. Ik fiets graag alleen, even m’n verstand op nul en gewoon genieten van de snelheid, de natuur en nieuwe omgevingen. Dat geeft me heel veel energie! Wat ik ook mooi vind zijn de iets extremere dingen. Denk aan de Fietselfstedentocht, fietsen in de bergen op Mallorca of rondom Girona of de IJsselmeer Challenge. Deelnemen aan
‘The Ride’ is iets wat mij heel tof lijkt om eens te doen. Wie weet ooit?

Waarom deel je jouw fietsavonturen op Instagram?

Tijdens mijn fiets avonturen nam ik altijd al foto’s omdat fotografie één van mijn andere passies is. Deze foto’s kwamen echter niet verder dan Strava en dat vond ik zonde. Zodoende heb ik in de zomer van 2018 een Instagram account aangemaakt. Toen ik mijn eerste foto’s postte merkte ik dat er leuke reacties op kwamen en dat er een onwijs leuke fiets community actief is op Instagram en dat motiveerde mij om hier mee door te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch Cycling Friend (@dutch_cycling_friend) op

Heb je een specifieke fotografie of film stijl die je gebruikt?

Mijn stijl is in de loop der tijd wel wat veranderd. Mijn eerste foto’s nam ik met m’n IPhone. Vaak een snelle selfie of leunend tegen mijn bidon. Daarna kwam een periode waarin ik veel gebruik maakte van action cams als de GoPro en een hele toffe 360 graden camera. Tegenwoordig schiet ik alle foto’s met een semiprofessionele
spiegelreflex camera. Ik probeer mijn stijl zo consistent mogelijk te houden maar daarbinnen zoek ik wel de nodige variatie.

Wat is de leukste reactie die je hebt gehad via Instagram?

Zo nu en dan ontvang ik reacties of berichten van mensen die zeggen dat ik ze met mijn foto’s en video’s inspireer om ook (meer) te gaan fietsen. Dat vind ik tof. Ik gun iedereen zoveel mogelijk plezier op de fiets.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch Cycling Friend (@dutch_cycling_friend) op

Wat het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij Instagram?

Dat zijn toch wel de leuke (Inter)nationale connecties die ik heb gemaakt. Zoals ik al aangaf is er een toffe, hechte community actief op Instagram. Vorig jaar deed ik een oproep op Instagram om mij te vergezellen tijdens een tocht van 180 kilometer (drie rondjes Ringvaart). Kwamen er toch ruim 20 mensen opdagen om samen te fietsen. Dat is toch geweldig!