/Fietsen in Almeria; Cabo de Gata

Fietsen in Almeria; Cabo de Gata

Cabo de Gata

Net iets ten Oosten van Almería ligt het nationale park Cabo de Gata. Door dit natuurgebied loopt een prachtige weg langs de kust die uitkomt bij een idyllische vuurtoren. Vanuit Almería is het ongeveer 75 kilometer heen en weer. Je fietst het eerst stuk de stad uit een half uur door een dor en open landschap waar het flink kan waaien. Maar na de afslag naar Cabo de Gata is er de prachtige en rustige weg langs de kust. Op deze weg, de AL-3115 om precies te zijn, worden regelmatig videoclips en autocommercials opgenomen. Aan de ene kant van de weg is een enorm breed strand en aan de andere kant is een zoutwatermeer waar veel vogels overwinteren. Zeker in de periode dat wij er komen om te fietsen zijn er prachtige vogels te zien waaronder de opvallende flamingo’s.

The Sunny Cycling

Je hebt ons in dit artikel een aantal keer enthousiast horen vertellen over The Sunny Cycling. The Sunny Cycling is een organisatie in Almería die fietsen in Almería stimuleert. Allereerst bestaat The Sunny Cycling uit een lokale community in de stad waarbij zo veel mogelijk mensen worden geïnspireerd om (meer) te gaan fietsen. Daarnaast organiseert The Sunny Cycling voor mensen van buiten Almería om maat gemaakte fietsvakanties, omdat ze iedereen kennis willen laten maken met al het moois dat Almería te bieden heeft.

Cyclingreview.nl gaat een of twee keer per jaar (afhankelijk van de vraag) met lezers naar Almería om te genieten van de Spaanse zon en om kilometers te maken op de fiets. Een compleet verzorgde fietsvakantie van woensdag tot en met zondag met vijf effectieve dagen op de fiets en vier hotelovernachtingen kost slechts €650,-.

Dit is inclusief

  • Fietshuur van hoge kwaliteit (van het merk Trek)
  • Vier Hotelovernachtingen
  • Begeleiding onderweg door middel van lokale gidsen en een volgauto
  • Gelletjes, reepjes, drankjes voor in de bidon
  • Iedere dag (uitgebreide) lunch onderweg
  • The Sunny Cycling welkomstpakket, inclusief stijlvol wielershirt van The Sunny Cycling
  • Een avond heerlijk herstellen in de eeuwenoude spa van Almería

Dit is exclusief

  • De reis naar Almería (Vlucht, autohuur, taxi, etc)
  • Diners
  • Consumpties buiten het fietsen en ontbijt om

We houden je graag op de hoogte van de fietsvakanties die we organiseren samen met The Sunny Cycling in Almeria. Lees hier meer over waarom je een fietsvakantie zou moeten boeken naar Almería en meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief!


Ja, ik ben geinteresseerd om met Cyclingreview.nl mee te gaan naar The Sunny Cycling in Almería