/Fietsen in Almeria; Kustroute naar Mojacar

Fietsen in Almeria; Kustroute naar Mojacar

Kustroute naar Mojacar

Een van de leukste dagen die we hebben gedaan met The Sunny Cycling is de kustroute naar Mojacar, dit kustdorpje veranderd in de zomer in het Ibiza van Zuid-Spanje, in de winter is dorpje gevuld met pensionado’s en wielrenners. De fietsroute naar Mojacar volgt de volledige kustlijn naar het noorden. Het eerste stukje is weer dor het dorre landschap, maar zodra we de weg naar de kust opdraaiden was het feest. Wat een prachtige vergezichten met links de bergen en rechts de zee. Na zo’n 4,5 uur fietsen, 100 kilometer en 1350 hoogtemeters komen we aan in Mojacar.

De volgauto en het busje zijn al vooruit gereden en hebben de mooiste tafel voor ons gereserveerd bij een restaurant aan zee. Exact op het moment dat wij de helmen af doen en het eerste drankje op tafel staat, komt de bediening aan met de grootste pan Paella die we ooit hebben gezien. Na deze lunch kunnen we douchen in een nabijgelegen hotel en brengen de chauffeurs ons weer naar Almería waar we voor ons hotel worden afgezet.

The Sunny Cycling

Je hebt ons in dit artikel een aantal keer enthousiast horen vertellen over The Sunny Cycling. The Sunny Cycling is een organisatie in Almería die fietsen in Almería stimuleert. Allereerst bestaat The Sunny Cycling uit een lokale community in de stad waarbij zo veel mogelijk mensen worden geïnspireerd om (meer) te gaan fietsen. Daarnaast organiseert The Sunny Cycling voor mensen van buiten Almería om maat gemaakte fietsvakanties, omdat ze iedereen kennis willen laten maken met al het moois dat Almería te bieden heeft.

Cyclingreview.nl gaat een of twee keer per jaar (afhankelijk van de vraag) met lezers naar Almería om te genieten van de Spaanse zon en om kilometers te maken op de fiets. Een compleet verzorgde fietsvakantie van woensdag tot en met zondag met vijf effectieve dagen op de fiets en vier hotelovernachtingen kost slechts €650,-.

Dit is inclusief

  • Fietshuur van hoge kwaliteit (van het merk Trek)
  • Vier Hotelovernachtingen
  • Begeleiding onderweg door middel van lokale gidsen en een volgauto
  • Gelletjes, reepjes, drankjes voor in de bidon
  • Iedere dag (uitgebreide) lunch onderweg
  • The Sunny Cycling welkomstpakket, inclusief stijlvol wielershirt van The Sunny Cycling
  • Een avond heerlijk herstellen in de eeuwenoude spa van Almería

Dit is exclusief

  • De reis naar Almería (Vlucht, autohuur, taxi, etc)
  • Diners
  • Consumpties buiten het fietsen en ontbijt om

We houden je graag op de hoogte van de fietsvakanties die we organiseren samen met The Sunny Cycling in Almeria. Lees hier meer over waarom je een fietsvakantie zou moeten boeken naar Almería en meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief!


Ja, ik ben geinteresseerd om met Cyclingreview.nl mee te gaan naar The Sunny Cycling in Almería