/Fietsen in Almeria; Rondje in achterland van Almería

Fietsen in Almeria; Rondje in achterland van Almería

Rondje in achterland van Almería

In het achterland van Almería liggen prachtige rustige wegen. Nadat we de stad uit fietsen rijden we door uitgestrekte omgeving met bijna uitgestorven dorpjes, waarvan de bewoners zich permanent in het dorpscafé bevinden. We klimmen en dalen of heuvels en rijden over plateua’s vol (moderne) windmolens. Twee heuvels verder is er geen windmolen meer te zien, die zijn verdwenen in het landschap, achter de beklommen heuvels. Wij reden op zowel zaterdag als zondag in het achterland van Almería en dit zijn de dagen de fietsers van Almería er op uit gaan. Bij het uitrijden van de stad leek het wel alsof we in zijn begonnen aan de start van een lokale Gran Fondo. Een enorme stoet aan fietsers verlaat de stad op weg naar lokale heuvels en cafeetjes.

Het enige nadeel van Almería is dat er slechts een beperkt aantal wegen is om de stad uit te komen, waardoor de kans groot is dat je via dezelfde weg terug komt als dat je de stad hebt verlaten. Aan de ene kant ligt de zee en aan de andere kant ligt direct een heuvelketen. Het wegennetwerk laat het helaas niet altijd toe om een perfect rondje te maken. Locals fietsen soms zelfs 40 kilometer de stad uit, naar de top van een lokale klim, en fietsen vervolgens exact dezelfde 40 kilometer weer terug. Maar gelukkig zijn er ook prachtige rondjes te rijden. Wij reden zo onder andere naar Alhabia, alwaar verscholen op het dorpsplein een prachtig café zit waar we voor geen geld enorme broodjes Spaanse ham hebben gegeten. Een super geslaagde dag en prachtig om op die manier kennis te maken met de lokale cultuur en samen te fietsen met locals.

The Sunny Cycling

Je hebt ons in dit artikel een aantal keer enthousiast horen vertellen over The Sunny Cycling. The Sunny Cycling is een organisatie in Almería die fietsen in Almería stimuleert. Allereerst bestaat The Sunny Cycling uit een lokale community in de stad waarbij zo veel mogelijk mensen worden geïnspireerd om (meer) te gaan fietsen. Daarnaast organiseert The Sunny Cycling voor mensen van buiten Almería op maat gemaakte fietsvakanties, omdat ze iedereen kennis willen laten maken met al het moois dat Almería te bieden heeft.

Cyclingreview.nl gaat een of twee keer per jaar (afhankelijk van de vraag) met lezers naar Almería om te genieten van de Spaanse zon en om kilometers te maken op de fiets. Een compleet verzorgde fietsvakantie van woensdag tot en met zondag met vijf effectieve dagen op de fiets en vier hotelovernachtingen kost slechts €650,-.

Dit is inclusief

  • Fietshuur van hoge kwaliteit (van het merk Trek)
  • Vier Hotelovernachtingen
  • Begeleiding onderweg door middel van lokale gidsen en een volgauto
  • Gelletjes, reepjes, drankjes voor in de bidon
  • Iedere dag (uitgebreide) lunch onderweg
  • The Sunny Cycling welkomstpakket, inclusief stijlvol wielershirt van The Sunny Cycling
  • Een avond heerlijk herstellen in de eeuwenoude spa van Almería

Dit is exclusief

  • De reis naar Almería (Vlucht, autohuur, taxi, etc)
  • Diners
  • Consumpties buiten het fietsen en ontbijt om

We houden je graag op de hoogte van de fietsvakanties die we organiseren samen met The Sunny Cycling in Almeria. Lees hier meer over waarom je een fietsvakantie zou moeten boeken naar Almería en meld je hier onder aan voor onze nieuwsbrief!


Ja, ik ben geinteresseerd om met Cyclingreview.nl mee te gaan naar The Sunny Cycling in Almería