/Fietsvakantie in Spanje: Welkom in Almería – The Sunny Cycling

Fietsvakantie in Spanje: Welkom in Almería – The Sunny Cycling

Wat is er mooier dan fietsen onder de zon terwijl het in het Nederland en België regent, waait en de temperaturen richting het nulpunt dalen? Juist! De zon opzoeken om alvast kilometers in de benen te fietsen om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen! Ook bij Cyclingreview.nl zijn we hier groot voorstander zijn. We zijn dan ook op zoek gegaan naar de beste plek om op fietsvakantie te gaan in het voor- en naseizoen en wij kwamen uit in Almería; Het perfecte alternatief voor een fietsvakantie in Girona of Mallorca!

Interesse om mee te gaan? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

* verplichte veldenAlmería, de parel van het zuiden

Niet Girona, niet Mallorca, maar Almería is the place to be voor jouw fietsvakantie in het voorseizoen. Het klimaat in Almería is bijzonder gunstig, dat blijk ook uit onderstaande grafieken. De temperatuur ligt in de wintermaanden zo’n 5-10 graden hoger dan in Girona of Mallorca. Vooral ’s avonds en ’s nachts koelt het veel minder af en dat zorgt er voor dat het geen enkel probleem is om ’s morgens vroeg op de fiets te stappen en dat er ’s avonds nog van alles te doen is op straat. Restaurants en barretjes blijven tot laat open en terrasjes worden bezet door de locals waardoor de stad het hele jaar door een zomerse sfeer ademt.

Gemiddelde temperatuur in februari 


Naast de lagere temperatuur bestaat er in Girona of Mallorca altijd de kans om in een regenbuitje terecht te komen, in Almería is die kans vrijwel nihil. Het regent zelfs zo weinig dat de organisatie waar wij bij boeken, The Sunny Cycling, zelfs je geld terug geeft als het tijdens je fietsvakantie regent! Om de maand februari als voorbeeld te nemen valt er  in Girona twee keer zo veel neerslag als in Almería. In het najaar zijn die verschillen nog veel groter, in oktober is de kans zelfs ruim drie keer zo groot, ook op Mallorca!

Gemiddelde neerslag per maand 

Het laatste feitje om je over de streep te trekken om naar Almería te gaan: Almería is de enige stad in Europa waar nog nooit een temperatuur onder het vriespunt is gemeten. De kans dat je tenen er af vriezen in Almería is dus nóg kleiner dan de kans dat je in een regenbui terecht komt!

Fietsen in en om Almería

Doordat er het gehele jaar een heerlijk klimaat is in Almería, is het een stad waar veel wordt gesport. Na hardlopen is wielrennen de meest populaire sport onder de lokale bevolking. Naast de vlakke kustwegen kun je vanuit de stad al snel de heuvelachtige binnenlanden in en met een volledige dagtocht kun je zelfs vanuit de stad op zeeniveau naar bergen van rond de 2.000 meter hoog klimmen en weer terug. Onderstaand een aantal voorbeelden van prachtige plekken die je kunt bezoeken tijdens je fietsvakantie in Almería. Via de links kom je op aparte pagina’s met foto’s en uitleg over de mogelijke routes die je kunt fietsen rondom Almería

Off the bike

Tijdens de vijf dagen dat we in Almería verblijven zitten we natuurlijk niet continu op de fiets. Het voordeel is dat Almería een grote en mooie stad is met een rijke historie. Omdat je vanwege het mooie weer vroeg op de fiets kunt zitten ben je over het algemeen weer op tijd terug bij het hotel. Na wat opfrissen is er in de middag alle tijd om de stad te ontdekken. Het oude stadhuis, het kasteel op de heuvel, het centrum met smalle straatjes, het strand, de stierenvechters-arena, de haven met cruiseschepen, de ramblas… Zomaar een paar culturele activiteiten die je in de middag kunt ontdekken.

Ook in de avond is er genoeg te beleven. Doordat het, ook in het vroege voorjaar, nog lang licht en warm blijft stromen in de loop van avond de restaurantjes en terrassen langzaam vol. Ook op doordeweekse dagen is er enorm veel sfeer in het centrum van Almería. Er is meer dan genoeg keuze uit betaalbare restaurants in het centrum van Almería, denk aan een volledige maaltijd inclusief drinken voor +/- 20 euro. Als je bij The Sunny Cycling boekt staat een bezoek aan een middeleeuws badhuis ook tot het programma, de ideale fietsvakantie met voldoende ruimte en tijd voor in- en ontspanning!

The Sunny Cycling

Je hebt ons in dit artikel een aantal keer enthousiast horen vertellen over The Sunny Cycling. The Sunny Cycling is een organisatie in Almería die fietsen in Almería stimuleert. Allereerst bestaat The Sunny Cycling uit een lokale community in de stad waarbij zo veel mogelijk mensen worden geïnspireerd om (meer) te gaan fietsen. Daarnaast organiseert The Sunny Cycling voor mensen van buiten Almería om maat gemaakte fietsvakanties, omdat ze iedereen kennis willen laten maken met al het moois dat Almería te bieden heeft.

Cyclingreview.nl gaat een of twee keer per jaar (afhankelijk van de vraag) met lezers naar Almería om te genieten van de Spaanse zon en om kilometers te maken op de fiets. Meestal zal dit plaatsvinden in oktober en/of maart. De oktober editie is voor de mensen die een stevige basis voor de winter willen neerleggen en de maart editie is een ideale fietsvakantie in de zon als voorbereiding op het nieuwe seizoen of bijvoorbeeld de toertocht van de Ronde van Vlaanderen of de Amstel Gold Race. De eerstvolgende editie zal zijn van in maart 2021. Heb je interesse, laat dan je e-mail adres achter, dan houden we je op de hoogte en krijg je meer informatie over de manier waarop je je kunt aanmelden

Een compleet verzorgde fietsvakantie van donderdag tot en met zondag met vier effectieve dagen op de fiets en drie hotelovernachtingen kost slechts €650,-.

 

Dit is inclusief

  • Fietshuur van hoge kwaliteit
  • Drie Hotelovernachtingen, inclusief ontbijt
  • Begeleiding onderweg met lokale gidsen en een volgauto
  • Gelletjes, reepjes, drankjes voor in de bidon
  • Iedere dag (uitgebreide) lunch onderweg
  • The Sunny Cycling welkomstpakket, inclusief stijlvol wielershirt van The Sunny Cycling
  • Een avond heerlijk herstellen in de eeuwenoude spa van Almería

Dit is exclusief

  • De reis naar Almería (Vlucht, autohuur, taxi, etc)
  • Diners
  • Consumpties buiten het fietsen en ontbijt om

Schrijf je nu snel in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates!

* verplichte velden