/Kitdoping: Flash Italia Cycling

Kitdoping: Flash Italia Cycling

Gebruinde, geschoren, haast glimmende benen. Een Pinarello met Campagnolo Super Record. Gesoigneerd tot en met, op het moment dat hij zijn helm af doet valt zijn haar direct in de plooi… We hebben te maken met een Italofiel van de hoogste klasse, we kennen er allemaal wel minimaal één. We zijn op zoek naar deze mensen, degenen die er verzorgd uit willen zien en hun liefde voor Italië niet onder stoelen of banken willen steken.

Over Flash Italia Cycling

Flash Italia Cycling is op dit moment een nog niet bestaand merk. Deze outfit is eenmalig geproduceerd om te zien wat de reacties zijn op een dergelijke outfit. Vandaar ook deze review, Cyclingreview.nl is benaderd om de set als eerste te testen, en aangezien wij niet vies zijn van een beetje Italië doen we dat graag.

Over de kleding

De kledingset bestaat uit een shirt, een broek, handschoentjes en sokken. De set is echter ook compleet genoeg met een shirt en een broek. Veel renners vinden het namelijk fijn om zonder handschoenen te fietsen en hun eigen sokken te kiezen, vandaar dat we ons in de review beperken tot het shirt en de broek, toch de belangrijkste onderdelen van een wieleroutfit. De set is echt perfect op elkaar afgestemd, het lijkt het één geheel. Dat is ook direct het grootste pluspunt van deze outfit. Het matcht gewoon perfect bij elkaar. Een ander pluspunt is de stof, die is van een hoge kwaliteit. Het is echt een lichte zomeroutfit met meshpanelen op verschillende plekken.

Broek

Bij het zien van een wielerbroek kijken we eigenlijk altijd als eerste naar de zeem. We kunnen gerust concluderen dat hier niet op is bespaard, deze is van topkwaliteit. Lekker dik en comfortabel en de grippers doen zijn werk zodat de broek netjes op zijn plek blijft. Na honderden kilometers in het zadel kunnen we zeggen dat dit een geslaagde test is qua comfort. Qua looks valt de rode broek enorm op en na vele malen wassen blijft de kleur gewoon net zo fel als toen we de broek voor het eerst uitpakte. Ondanks de Italiaanse snit, is de maatvoering gewoon Nederlands, de kleding valt normaal.

Shirt

Het shirt is in eerste oogopslag lekker licht. En dat is ook te merken tijdens het fietsen, het shirt ademt erg fijn, waardoor je het niet te snel te heet krijgt onderweg. Dit komt vooral door de ademende panelen aan de zijkanten. De looks, in combinatie met de broek zijn prachtig, al is dat natuurlijk wel persoonlijk. Het shirt is qua fit niet helemaal ideaal. De kraag zit net iets te hoog, waardoor er stof over is op de borst op het moment dat je in de fietshouding komt. Verder zijn de mouwen wel mooi aero en blijft het shirt ook aan de onderkant prima op zijn plaats. De achterzakken zijn ruim genoeg om de nodige spulletjes mee te nemen, maar niet overdreven groot. De mouwen zitten lekker strak om de bovenarmen heen, dit ziet er niet alleen strak uit, het voorkomt ook onnodig gewapper van je shirt.

Dit shirt zou echt een prachtige Italiaanse kampioenstrui zijn. Hoewel dat niet zo is vinden we dat kampioentruien alleen gedragen mogen worden door daadwerkelijke kampioenen. In die zin dus een compliment voor het ontwerp, maar ook een reden om het shirt niet te dragen.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland en België

Hier kunnen we redelijk kort over zijn. Deze set kleding is (nog) niet te koop. Dit is de eerste versie om te zien of het merk aanslaat. De mannen achter Flash Italia Cycling zijn dan ook erg benieuwd wat jullie van deze set vinden… Zouden jullie dit kopen en dragen?

De foto’s in de dit artikel zijn gemaakt door Ineke Boeter van Kien Tekst en Foto

Flash Italia Cycling

Niet bekend
8.1

Eindoordeel

8.1/10

Voordelen

  • Alles matcht
  • Stof van een hoge kwaliteit
  • Prettige broek
  • Aero mouwtjes die wat langer zijn dan normaal

Nadelen

  • De kraag van het shirt
  • Lijkt op de nationale trui