/Kitdoping: Je eigen outfit ontwerpen met TD Sportswear

Kitdoping: Je eigen outfit ontwerpen met TD Sportswear

Wat is er nu mooier dan fietsen in kleding die door jezelf is ontworpen? Ik mocht het ervaren door samen met de designers van TD Sportswear een eigen wieleroutfit te ontwerpen voor Cyclingreview.nl.

Over TD Sportswear

Er zijn verschillende plekken waar je online kleding kan laten ontwerpen. De reden dat Cyclingreview.nl de samenwerking is aangegaan met TD Sportswear is tweeledig. Aan de ene kant is het bij TD Sportswear mogelijk om een outfit te laten maken in minimale oplages. De outfit die voor ons is gemaakt is maar één keer gemaakt en dus met recht uniek! De prijzen zijn voor de lage oplages zeer redelijk, zelfs voor de hoge kwaliteit!

En aan de andere kant heeft TD Sportswear een bijzondere missie: Het voorbeeld geven door 100% slaafvrije sportkleding te produceren. Hiervoor zijn er 5 principes die voor alle andere principes binnen het bedrijf gaan:
1. Geen gedwongen- en kinderarbeid
2. Eerlijk betaalde werknemers
3. Aanvullend inkomen fabrieksmedewerkers
4. Betere kwaliteit en productiviteit
5. Rigoureuze standaarden voor milieu, mens en veiligheid
Voor ons dus erg fijn te weten dat we de juiste keuze hebben gemaakt en een klein beetje bijdragen aan een betere wereld.

Zelf wielerkleding ontwerpen

Het proces van ontwerpen is echt een samenwerking tussen ons en de designer van TD Sportswear. We stuurden eerst een aantal voorbeelden van outfits om een beeld te geven van wat we mooi vonden, aangegeven waar we logo’s zouden willen hebben en aan de hand van die informatie maakte de designer van TD Sportswear een concept. Na nog een aantal e-mails heen en weer om de details af te ronden waren we er uit. Dit zou hem moeten worden!

Kwaliteit van de kleding

Na een aantal weken verscheen er een pakketje aan de deur, met daarin de outfit die we hadden ontworpen. Vol spanning maak ik het open en ik ben blij dat de outfit volledig naar wens is! De techniek die TD Sportswear gebruikt wordt sublimeren genoemd. Dit is een druktechniek die een enorm veel details mogelijk maakt. Door middel van een hittepers wordt de standaard kleding gedrukt. Door de hitte gaat de polyester-vezel openstaan, waardoor de (inmiddels door de hitte verdampte) inkt zich gaat hechten met deze vezel. De bedrukking is hierdoor niet meer los te krijgen van de stof (wat zorgt dat de kleding gigantisch lang meegaat!). Met deze techniek kan letterlijk elke kleur (3 miljoen!), vorm en logo geprint worden. Dit merk je dus ook echt als je kleding ziet, de kleuren zijn er niet tijdelijk opgedrukt, het zit in de vezels verwerkt.

Broek


De outfit die wij hebben gekozen is de Elite1200 serie. Dit is de meest luxe serie die door TD Sportswear wordt aangeboden. De kwaliteit is professioneel en dat is te merken. De broek heeft hele fijne grippers en een fantastische zeem. Een broek kan er fantastisch uitzien, maar als de zeem niet goed zit dan heb je er eigenlijk niet zo veel aan. De zeem is groot, dik en zacht. TD Sportswear noemt dit zelf de Elastic Interface Endurance 2.5HD zeem waar je meer dan 8 uur mee kunt raden.

Shirt


Dan het shirt. De kleuren zijn fantastisch uitgekomen! Ik heb me laten vertellen dat het bijzonder lastig was om de overgang van de kleuren goed te krijgen. Op eigen kosten heeft TD Sportswear er alles aan gedaan om te dit tot in de details door te testen. Dit geeft voor mij nog maar eens hoe toegewijd ze zijn om een prachtig product op te leveren. Het shirt is superlicht en heeft een fantastische ventilatie, waardoor je het niet te warm krijgt in dit shirt. De mouwtjes zijn net wat langer en het shirt zit prachtig strak waardoor het echt een professionele uitstraling geeft.

Prijs

De prijs is niet per se goedkoop voor de Elite1200. Maar het is absoluut niet de hoofdprijs, zeker als je weet dat hier een compleet design proces aan vooraf gaat en dat je de mogelijkheid hebt om een zeer lage oplage te laten maken. Voor de combinatie van broek en shirt in de hoogste kwaliteit betaal je €169,90. Als je genoegen neemt met iets mindere kwaliteit (en ik dat de gemiddelde fietser daar ook echt voldoende aan heeft) kies je voor de Pro300 serie en ben je voor een shirt en een broek slechts €99,90.

Vind je de Cyclingreview wielerkleding nou net zo tof als wij? Je kunt hem bij ons bestellen zodat jij er net zo stoer bij kunt fietsen als wijzelf! Check onze winkel.


BONUSTIP: In samenwerking met TD Sportswear mag ik de lezers van Cyclingreview.nl een exclusieve korting aanbieden. Als je de kortingscode “CR10” gebruikt krijg je 10 procent korting!

TD Sportswear

8.9

Eindoordeel

8.9/10

Voordelen

  • Snelle levertijd
  • Hoge kwaliteit bedrukken
  • Persoonlijke service

Nadelen

  • Hoogste kwaliteit vrij prijzig