/Kitdoping: MAAP

Kitdoping: MAAP

Met vaste regelmaat zetten we een wat kleiner of onbekender wielerkledingmerk in het zonnetje. Er wordt over de hele wereld fantastisch mooie wielerkleding ontwikkeld die qua esthetiek, originaliteit en pasvorm een stuk aantrekkelijker zijn dan wat je normaal gesproken zou kopen. Wij brengen deze kits met liefde bij jullie onder de aandacht, want met een mooie wieleroutfit zorgt er niet alleen voor dat je er beter uit ziet, het heeft ook een zeer prettig placebo effect; Je gaat er harder van fietsen: KITDOPING.

Deze keer: MAAP

Over MAAP

MAAP is in 2014 opgericht in Melbourne, Australie. Twee bevriende designers met een achtegrond in de surf- en skate industrie vonden dat er wel wat nieuws op de markt gebracht kon worden als het gaat om wieleroutfits. Sinds 2014 is het merk uitgegroeid tot een populair merk wereldwijd. De kleding wordt in alle continenten verkocht.

De designers van MAAP kiezen voor felle kleuren die contrasteren tegen tijdloze achtergrondkleuren en een relatief prominente aanwezigheid van de merknaam op de kleding. Dit zorgt er voor dat de outfits opvallen en herkenbaar zijn.

Over de kleding

‘New kit day’ is altijd een mooie dag en wanneer de kleding van MAAP in degelijke verpakking op de mat viel had ik meteen zin om op de fiets te stappen. Wat dat betreft werkt de KITDOPING van MAAP al voordat je het hebt aangetrokken. Voor de review van MAAP hebben we het Circuit Winter Long Sleeve Jersey en de Team Bib Short 2.0 (Navy) getest, een shirt met lange mouwen (maat S) en korte wielerbroek (maat M). Een ideale combinatie om te testen tijdens de lente. De kleding van MAAP heeft een sterk design en zorgt er voor dat je je extra wilt bewijzen op de fiets want je zit natuurlijk niet (alleen) voor de looks op de fiets.

Broek

Het belangrijkste van elke wielerbroek is natuurlijk de zeem. Het eerste wat opvalt wanner je de MAAP Team Bib Short 2.0 uit de verpakking haalt is de enorme zeem. Wanneer je de broek eenmaal hebt aangetrokken valt dit nog steeds op en het kort loopje naar de fiets voelt daardoor enigszins ongemakkelijk. Maar wanneer je dan op de fiets stapt is elke ongemak verdwenen. Tijdens de testperiode heb ik onder andere twee ritten van meer dan 5 uur gereden en in die tijd heeft de broek zijn waarde bewezen. Voor elke komende lange rit moet ik dan ook niet lang nadenken welke broek ik zal klaarleggen!

Shirt


Het gevoerde lange mouwen shirt van MAAP heeft een aerodynamisch pasvorm. Als je niet op de fiets zit, zit het shirt dus niet superlekker. Zoals gezegd is het Circuit Winter Long Sleeve Jersey van MAAP getest in maat S, wat ook mijn standaard maat is. Wanneer je tussen twee maten in zit raad ik an een maatje groter te nemen. Het shirt is perfect voor temperaturen tussen de 5 en 15 graden.

Ondanks de aerodynamische pasvorm zit het shirt niet te strak. Vooral de zoomband bij de mouw, welke soortgelijk is aan de zoomband van de meeste huidige wielerbroeken, valt op en zorgt voor een extra goede sluiting en voor warme polsen bij koude temperaturen.

Sokken


Sokken maken elke wieleroutfit af. Een veilige keuze zijn natuurlijk altijd witte sokken maar gekleurde sokken die bij het geheel van je outfit passen maken het helemaal af. De sokken van MAAP kunnen daar een mooie toevoeging op zijn, aangezien bij elk kledingstuk van MAAP ook bijpassende sokken te vinden zijn. De sokken van MAAP hebben dan ook nog eens speciale ´antimicrobiële´ waardoor je voeten fris blijven. Wat wil je nog meer? De discussie over de lengte van de sokken zullen we in dit artikel maar even vermijden.

Looks

MAAP is sterk gefocust op de design van de kleding met sommige zeer opvallende en alternatieve looks. Hoewel de designs van MAAP wellicht niet voor iedereen zijn weggelegd zullen er ook weinig mensen zijn die de kleding echt niet mooi vinden. De kleding trekt zeker de aandacht maar schept daarmee ook verwachtingen. In Nederland rijden er nog weinig mensen rondt in kleding van MAAP dus naaste de unieke designs ben je ook uniek in het lokale peloton. De sokken maken het geheel helemaal af.

Prijs

De kleding van MAAP bevindt zich in de bovenste prijsklasse. Het geteste lange mouwen shirt heeft een prijskaartje van EUR 170, de geteste broek EUR 195 en de sokken EUR 25. Zeker gezien de kwaliteit van de broek is de prijs/kwaliteit verhouding wat ons betreft goed.

Ervan uitgaande dat de kleding enkele lentes mee kan is het aanschaffen van een MAAP kledingset een mooie investering waar je zeer veel plezier mee beleeft.

Beschikbaarheid in Nederland en België

Hoewel de kleding van MAAP van Australische makelarij is, kun je deze gemakkelijk in Europa kopen via hun Europese webshop. Ook is de kleding van MAAP op een aantal plekken te koop in fysieke winkels, zoals bij Maats.cc in Amsterdam of Koers.cc in Rotterdam.