/Mooiste fietsen van Marktplaats: De Kirk Precision van Martijn

Mooiste fietsen van Marktplaats: De Kirk Precision van Martijn

Zo nu en dan kom je de mooiste fietsen tegen op marktplaats. Niet per se voor mezelf om te kopen, maar wel fietsen waar ongetwijfeld een interessant verhaal achter zit. We contacteren de verkoper van de fiets en zetten de fiets dan ook met liefde in het zonnetje op Cyclingreview.nl. Want sommige fietsen verdienen nu eenmaal een groter publiek. Vandaag, de opvallende Kirk Precision van Martijn.

Hoe kom je aan de fiets?

Het frame is gekocht bij de geweldige fietsenwinkel Meesterknecht in Amsterdam, die bestaat helaas niet meer, het stond in eem hoekje bij de closing sale. De groep en de wielen komen van een fiets die ik op Marktplaats vond, ruim 30 jaar oud maar slechts 1 keer gebruikt.

Wat maakt deze fiets zo bijzonder?

De Kirk Precision is van magnesium, een metaalsoort die vrijwel nooit voor een fietsframe is gebruikt. De Britse bedenker tekenende een absurd gevormd frame-ontwerp dat gebaseerd zou zijn op een bumperonderdeel van een Ford Mondeo. Door productie-problemen was het geen verkoopsucces, ook niet toen Phil Anderson er voor de TVM-ploeg de Tour de France op reed. Later werd het een collectors item.

Wat is je beste herinnering aan de fiets?

Ik heb er alleen aan gerestaureerd, nooit op gereden want het frame is eigenlijk te groot. Mn beste herinnering is daarom het kopen en monteren van de Shimano 600-groep, die maakte weer een fiets van het frame.

Waarom verkoop je deze fiets?

Ik wilde er een heel mooi restauratieproject van maken, maar door te veel fietsen en te weinig tijd is het beter dat iemand anders het project afmaakt.

Wat zou je zelf nog hebben gedaan aan de fiets als je hem niet zou verkopen?

De fiets is echt in goede vintage staat, ik denk wel dat ik het frame had laten spuiten, de lak is her en der echt niet top meer. En misschien een beter exemplaar van het Rolls-zadel gezocht.

Hoe kunnen geïnteresseerden het beste met jou in contact komen?

Weet mij te vinden als je vragen hebt door een berichtje via Marktplaats.