/Mr and Mrs Cycling – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

Mr and Mrs Cycling – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Vandaag een heus fietskoppel dat zich Mr and Mrs Cycling noemt op Instagram. Het is bijna fascinerend om te zien hoe John en Cindy elkaar aanvullen. Op iedere nieuwe foto is dit stel exact hetzelfde gekleed. Van sok en schoen, tot bril en helm. Maar ook de fietsen zijn gelijk, van kleurstelling tot de bidonnen. Alles is exact hetzelfde en dat is natuurlijk superherkenbaar. Ik hoor jullie denken, ooooh je bedoelt zo’n ANWB stelletje? Nee, niks daarvan. Er worden serieuze afstanden gereden. Vaak en veel. En ze zoeken echt het avontuur op. Op hun gravelbikes, racefietsen en zelfs op hun opvallende fixies. Meer weten over John en Cindy? Lees dan snel verder!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John & Cindy (@mr_and_mrs_cycling) op

Waarom fietsen jullie? Hebben jullie specifieke doelen of fietsen jullie ‘voor de lol’?

Hoofdzakelijk fietsen we voor de lol, maar vinden het ook leuk om ergens naar toe te kunnen trainen zoals onlangs de  Dirtykanzelled 200 mijl en eerder hebben we bijvoorbeeld Tour de France gereden, één dag voor de pro’s.

Waarom deel je jullie fietsavonturen op Instagram?

Omdat we samen zo veel plezier hebben met deze passie en dat met anderen willen delen. Zelf halen we veel inspiratie uit foto’s/berichten van anderen op insta!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John & Cindy (@mr_and_mrs_cycling) op

Wanneer is het ontstaan om dezelfde fiets te rijden en dezelfde kleding te dragen tijdens het fietsen?

Dat is gaandeweg zo ontstaan. Het begon 22 jaar geleden met dezelfde fiets, een blauwe Rockhopper van Specialized. Het grappige is dat de meeste mensen denken dat Cindy de styling doet maar dat komt toch echt van John uit (ook al het roze 😂)! Inmiddels hebben we een aardige collectie opgebouwd van dezelfde kleding, sokken, brillen, etc.

Hebben jullie een eigen fotografie stijl die jullie gebruiken?

Meestal selfies (al fietsend) met de telefoon van John 😂😉 nee, we hebben geen specifieke stijl of een goede camera. Echter, we genieten van mensen die wél professionele fietsfoto’s maken en deze op insta zetten 👍

Wat is de leukste reactie die jullie hebt gehad via Instagram?

Alle reacties op insta vinden we leuk, we vinden het leuk om contact te hebben met andere fietsliefhebbers! Maar het leukste vinden we dat we herkend worden tijdens het fietsen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John & Cindy (@mr_and_mrs_cycling) op

Wat het leukste dat jullie hebben meegemaakt dankzij Instagram?

Dat was toch wel onze deelname aan Dirtykanzelled. Drie weken voor de start zagen we het ergens voorbij komen op insta. We hebben 3 weken voorpret gehad met het voorbereiden van de route en de dag zelf was geweldig! En daarna bleek dat we één van de prijzen voor Mooiboy hadden gewonnen (omdat we dus altijd alles hetzelfde hebben)!

Welke gebied in de BeNeLux zouden mensen echt moeten ontdekken?

Door Covid hebben we ons gerealiseerd dat je eigen omgeving ook heel mooi is als je maar wat verder en beter kijkt. En van je vaste routes afwijkt… als we echt moeten kiezen buiten onze eigen omgeving… dan is dat voor ons Zuid-Limburg: heerlijk om te wielrennen op strak asfalt met leuke heuvels maar ook de bossen zijn een hele leuke speeltuin; je kunt er geweldig gravelen of mountainbiken. En ze hebben heerlijke vlaaien 😉