/Petra de Bree – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

Petra de Bree – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de Nederland en België. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Dit keer Petra de Bree, die je op Instagram kunt vinden als @petra_de_bree. Met haar vrolijke instagram account zorgt ze met iedere post voor een lach op ons gezicht. De meest kleurrijke outfit worden gecombineerd met haar altijd aanwezige lach. Echt een plezier om te volgen. Ben je ook benieuwd om meer over haar te weten te komen? Lees dan snel verder! En ohja, vergeet haar natuurlijk niet te volgen via Instagram!

1. Hoe ben je voor het eerst in aanraking met wielrennen gekomen?

Mijn vader en broer hebben een tijdje gefietst toen ik nog heel jong was. Ik ben daarna als tiener op de fiets van mijn vader wel eens gaan fietsen. Daarna heel lang niet meer, mijn vader en broer zijn gestopt met fietsen.

2. Waarom fiets je nu? Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Omdat mijn ik de voorste kruisbanden van beide knieën heb afgescheurd (met een tenniswedstrijd en springen in een funpark met mijn skies). Ik heb de banden van beide knieën laten reconstrueren, maar ik heb daarna weer een kruisband afgescheurd, deze is niet meer te reconstrueren. Hiervoor was ik dus een fanatieke tennisser, maar dat is nu niet meer mogelijk. Ik kan nu nog alleen sporten beoefenen, waarbij ik geen zijwaartse bewegingen hoef te maken. Ik kan nog wel tennissen, maar met een hele grote kunststof brace en dan niet meer fanatiek, dan is de lol er wel af voor mij ;). Ik wil namelijk altijd vol voor een sport gaan, dat zit nou eenmaal in me. Ik kan ook nog hardlopen, maar niet meer de mud-runs die ik ook zo tof vond.

3. Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Ik heb geen echte doelen, maar wil wel steeds sneller. Dus in die zin heb ik wel een doel, ik wil iedere keer een stukje harder fietsen. Ben niet van het relaxed op de fiets zitten, ik hou wel van een beetje afzien, niet zeuren, maar door. Ik ben redelijk competitief, bij alle sporten die ik doe, dus ik check steeds even op Strava of ik al een beetje in de buurt van de snelle wielrenners kom. En er is nog steeds progressie, dus het lukt me uiteindelijk wel ;). Ik heb een gezin, dus ik zie het niet als een doel die ik snel moet behalen.

Ik vind fietsen echt een prachtig mooie sport. Voor mij is het een mooie combinatie van buiten sporten, flink kunnen afzien, snelheid en genieten van mijn omgeving. Ik kan echt heel erg genieten van het mooie Nederland, ik ben echt om me heen aan het kijken als ik aan het fietsen ben.

4. Waarom deel je jouw fietsavonturen op Instagram?

Ik was eerst actief op Instagram met foto’s van mijn hond. Ik hou namelijk erg van fotograferen. Toen ik begon te fietsen, heb ik wel eens een foto gepost en kreeg daar meteen reacties op. Ik durfde eigenlijk nog niet echt iets te posten, vond dat dat pas mocht als je een serieuze fiets had, maar daar ben ik uiteindelijk overheen gestapt ;). Ik ben begonnen met de oude fiets van mijn vader trouwens. Deze heeft hij altijd bewaard en aan mij gegeven, uiteraard heb ik deze nog en zal ik deze nooit wegdoen.

Ik vind zelfs dat hij een mooi plaatsje in de huiskamer verdiend, maar daar is de rest van het gezin het niet mee eens. Mijn huidige fiets staat trouwens wel in de huiskamer, maar meer omdat onze schuurdeur te makkelijk open te breken is en er in Utrecht nog wel eens fietsen uit schuren gestolen worden. Maar ik dwaal af…. ik ben er toen achter gekomen dat de fietscultuur op Insta echt heel leuk is, iedereen is heel aardig en vol van fietsen. Dat is echt heel leuk! Ik vind de fiets foto’s met veel omgeving het mooist, ik volg zelf ook heel veel Instagrammers, gewoon omdat ik het leuk vind de avonturen te volgen. Ik heb best veel contact met Instagrammers en het gaat alleen maar om fietsen, dat vind ik echt super

5. Heb je een specifieke fotografie of film stijl die je gebruikt?

Ik heb geen echte stijl. Ik vind het leuk om stukjes van Nederland te laten zien aan andere Instagrammers of dingen die ik meemaak, als ik aan het fietsen ben, ben ik de hele tijd om me heen aan het kijken waar ik een leuke, mooie of aparte foto kan maken. Ik post meestal rond de 2 en hoogstens 3x per week, maar dan altijd wel veel foto’s, omdat ik niet kan kiezen welke ik het leukst vind :-).

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Petra De Bree (@petra_de_bree) op

6. Wat is de leukste reactie die je hebt gehad via Instagram?

De hele community, niet specifiek een reactie. Ik krijg wel berichtjes van mensen dat ze mijn verhaaltjes altijd zo leuk vinden, of reactie op mijn stories, of dat ze zin krijgen om te gaan fietsen door mij en dat ze Nederland door mijn ogen een mooi land vinden.

7. Wat het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij Instagram?

Dat ik ambassadeur ben geworden voor de merken Rogelli en 8eightandcounting. Bij Rogelli is er een hele groep ambassadeurs waar ik contact mee heb, we hebben zelfs een dag samen gehad met lunch en fotoshoot, echt super leuk. En het merk 8eightandcounting is echt een geweldig klein merk met mooie spullen, heel persoonlijk en enthousiast, ik ben er echt trots op dat ik gewoon al die kleding gratis krijg. Ik heb ook al andere Instagrammers ontmoet en ga er nog meer ontmoeten, gewoon een keertje samen fietsen 🙂

8. Wat is jouw favoriete plek om te fietsen. Van welke straat, heuvel of dijk geniet jij telkens weer?

De lekdijk bij tussen Schoonhoven en Culemborg is mijn favoriet. Hier ben ik ook opgegroeid, vind ik nog steeds mooi. ik kom er dan bij Vianen op en ga naar gelang de windrichting naar Schoonhoven of Culemborg, zodat ik op de weg terug wind mee heb  ;). Wind tegen op de dijk is niet favoriet en sterke zijwind al helemaal niet, ik ben namelijk best licht en word dan alle kanten opgeslingerd…. ik vind dijk met alle seizoenen mooi, ik geniet er echt iedere keer weer van, soms jammer als er heel veel motorrijders zijn.

9. Indoor trainen of outdoor trainen? En waarom?

Ik heb een tacx, maar heb deze vooral gebruikt na mijn knieoperaties en daarna bijna niet meer… ik vind het vreselijk binnen sporten. Ik vind fietsen zo mooi, omdat ik wat zie, de snelheid.  Op 1 plaats me een ongeluk zweten, dat is niks voor mij. Dus outdoor, alleen onder nul niet, omdat ik dan koude tenen en handen krijg en de juiste handschoenen en nog dikkere sokken niet heb  gevonden, maar daar hebben we toch niet  zoveel dagen van gehad.

10. Welke gebied in de BeNeLux zouden mensen echt moeten ontdekken?

Ik moet ze ook nog gaan ontdekken… Ik fiets eigenlijk alleen in provincies Utrecht en Noord-Holland. Ik denk eerlijk dat het de mooiste provincies zijn om te fietsen, want ik kan door de velden, langs het water, maar ook de Utrechtse Heuvelrug en de bossen fietsen, dus ik kan alle kanten op. Ik ga in augustus eindelijk eens in Limburg fietsen en ik wil ook nog graag naar de Belgische Ardennen in oktober, dus als er iemand tips heeft voor de Belgische Ardennen, met een paar mooie routes, dan zou ik daar ook graag tips over krijgen 😉