/Product Review: AGU Deep Winter Thermojack

Product Review: AGU Deep Winter Thermojack

Zoals jullie wellicht weten ben ik een man van de gadgets. Ik ben altijd op de hoogte van de nieuwste apps, gekke lampjes, technische testjes en alles waar de techniek er voor zorgt dat je leven net even wat aangenamer wordt. Ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwste gadget van AGU; Een winterjas voor op de fiets met elektrisch verwarmde panelen.

Nooit mee bevroren ledematen?

Toen AGU mij vroeg om deze jas te testen was ik dan ook direct enthousiast. Wie is er nou nooit rillend naar huis gereden, waar je ledematen oh zo pijnlijk ontdooien onder een warme douche? Ik heb de goede hoop dat AGU hiervoor nu de perfecte oplossing heeft bedacht en kan dan ook niet wachten om de jas te testen. Alleen… Dan moet het wel vriezen. En dat duurde even, maar begin december was het dan zo ver. Het kwik kwam onder 0 en tijdens mijn wekelijkse woon-werk ritje zag ik de perfecte gelegenheid om deze jas te testen. Voordat we naar de praktijk test overgaan, eerst even wat feitjes over de jas.

De theorie

Het AGU Deep Winter Thermojack, zoals het officieel heet, is op het eerste oog een gewoon dikke winterjas. Bij het uitpakken van de verpakking is er niets dat er op wijst dat er elektrische verwarmingspanelen door de body van de jas heen lopen. Het jack is dan ook niet oncomfortabel zwaar, maar is op het eerste oog een gewone gevoerde winterjas. De magie gebeurd zodra je de accu koppelt aan de jas. Je krijgt dan de mogelijkheid om de jas te verwarmen. Dit doe je door op het logo op de borst de drukken. De verwarming heeft drie standen, op welke stand de verwarming staat kun je zien aan de kleur van het logo dat verandert bij een andere stand.

De accu kun je gemakkelijk aan- en ontkoppelen en heeft een eigen zakje aan de binnenkant, op de rug. Doordat je de accu kunt ontkoppelen kan de jas ook gewoon in de wasmachine. Aan de buitenkant heb je aan de achterkant drie zakjes, en één zakje met rits waar je bijvoorbeeld je pasjes in kunt doen. De jas is waterafstotend en winddicht.

De praktijk

Zoals gezegd klonk dit op paper als de perfecte winterjas. Tijd om het in de praktijk te testen. Een keer per week fiets ik naar mijn werk, een ritje van 34 kilometer heen en 34 kilometer terug. Begin december ging het kwik dan eindelijk onder 0 en had ik een goede reden om deze jas aan te trekken. Vroeg in de ochtend gaf mijn Wahoo zelfs aan dat het -4 was. Er was gestrooid, dus even goed opletten maar de ritten verliepen veilig.

Bij het aantrekken van de jas valt me direct de fijne fit op. Ik heb een maatje S besteld en was een beetje bang dat dit te klein zou zijn. Maar dit is een perfect maatje voor mij, hij sluit perfect aan. De mouwen zijn voor mijn gevoel wat langer, zodat je deze goed over of onder je handschoenen kunt doen. Wat me na een paar ritten begon te irriteren was de plek van de accu. Die zit net iets van het midden achterop mijn rug aan de binnenkant van de jas. Precies op de plek waar ik in de buitenvakjes altijd mijn binnenband en fietspomp in bewaar. Hierdoor drukt de accu in mijn rug op een net vervelende en oncomfortabele manier. In een volgende versie zou hier naar gekeken kunnen worden door de designers van AGU.

Tijdens het klaarmaken van de fiets zet de ik de verwarmingspanelen aan. Heerlijk om te voelen dat je het net een beetje extra warm krijgt bij het opdoen van de lampjes en het oppompen van de banden. Na vertrek krijg ik het echter al snel heel erg warm door de inspanning, maar zeker ook door de verwarmingspanelen. Ik besluit om de verwarmingspanelen uit te doen. Tijdens het fietsen heb ik de panelen niet meer aangehad. De jas is van zichzelf al zo dik dat extra verwarming echt niet nodig is. Ik fiets toch met een bepaalde inspanning van- en naar mijn werk, dus koud zal ik het niet krijgen met deze jas.

Conclusie

De winterjas is mooi, waterdicht, winddicht en warm. Echt een perfecte jas voor in de winter. De verwarmingspanelen zijn een leuke gadget, maar dan wel vooral wanneer je niet fietst; Bij het oppompen van je banden, tijdens de koffiestop of als een van je fietsmaten langs de kant van de weg staat met een lekke band… Daarnaast neem ik de jas misschien wel mee op skivakantie, lekker opwarmen in een hele koude skilift…

AGU Deep Winter Thermojack

169.99
8.3

Eindoordeel

8.3/10

Voordelen

  • Superwarm jack
  • Nooit meer koud tijdens de koffiestop
  • FIjne fit

Nadelen

  • Accu 'prikt' in mijn rug
  • Verwarmt niet tijdens het fietsen