/Product Review: LED247 Breedstraler 1800 lumen

Product Review: LED247 Breedstraler 1800 lumen

De dagen worden weer steeds korter, maar het weer is nog prima. Toch stopt zo halverwege september voor veel mensen het seizoen. De reden: Er kan ’s avonds niet meer gefietst worden. Wat mij betreft onzin, want met de juiste voorbereiding en de juiste spullen kun je namelijk altijd en overal fietsen. Het feit dat het eerder donker wordt hoeft dan ook geen beperking te zijn, met de juiste verlichting kun je perfect blijven fietsen als de zon onder is.

LED247.nl

Een goed moment dus om de Breedstraler 1800 lumen van LED247.nl te testen. Het contact met de webshop verliep soepel, de levering was binnen een dag en het product werd netjes verpakt via PostNL bij mij aan de deur afgeleverd.

In de doos zaten alle benodigde onderdelen:
– De lamp
– Een lader
– De batterij/accu
– 2 maten rubberen elastieken
– Gebruiksaanwijzing (in het Engels)

Montage

Het monteren van de lamp is vrij gemakkelijk. Nadat de accu in een paar uur volledig vol was geladen begon ik enthousiast de lamp op mijn racefiets te monteren. Helaas is de steun van de lamp voorgevormd waardoor deze niet paste op mijn aero stuur van mijn Canyon Ultimate CF SLX. Gelukkig was ik al van plan om een rondje te gaan crossen in de bossen, dus heb ik de lamp gemonteerd op mijn Colnago veldritfiets. Het monteren gaat zeer gemakkelijk, dankzij de meegeleverde rubberen elastieken maak je de lamp makkelijk, maar stevig, vast aan het stuur.

Het monteren van de accu was een wat lastiger karwei, het is de bedoeling dat je deze vastbind aan de bovenbuis. Dit systeem werkt, maar ik ervoer het als niet heel erg stevig. Uiteindelijk heb ik de velcro strap om de bovenbuis gedaan en vervolgens het normale bevestigingssysteem gebruikt voor extra stevigheid. Op deze manier kan de accu tegen een klein stootje. En op de crosser of mountainbike is dat wel zo handig.

Al met al heeft lamp een zeer robuuste uitstraling. Tijdens mijn testrit is de accu niet verschoven, waar ik van te voren wel bang voor was, en is lamp stevig op zijn plek blijven zitten. De connectie tussen de accu en lamp oogt ook zeer solide en is bovendien waterdicht. Dit zorgt wel voor de nodige zekerheid. De kabel kan maximaal 120 centimeter zijn, dus je zou de accu ook ergens anders kunnen monteren (bijvoorbeeld onder je zadel) en de kabel netjes wegwerken.

1800 lumen

Langzaam maar zeker ging de zon steeds verder onder tot het rond half negen echt donker werd. Hét moment om de lamp te testen. Ik stap op mijn fiets richting een mountainbike parcours in de buurt. Direct valt op hoe verschrikkelijk goed de lamp presteert. Ik heb voor mijn racefiets een lampje van 400 lumen en ik dacht dat die al goed was, maar 1800 lumen weet je zeker dat je opvalt. Ik schakel de lamp terug naar zijn minst felle stand, zodat ik tegemoetkomende autorijders niet verblind.

Aangekomen op het parcours rijd ik een paar kilometer door de bossen over een smalle singletrack. Ik vind het best spannend, want het is hier stikdonker. De lamp zorgt er voor dat ik het pad goed kan volgen, al durf ik de meeste bochten niet met volle snelheid door te gaan. Doordat de lamp niet alleen vooruit schijnt, maar ook naar de zijkanten heb je een enorm breed zicht waardoor je obstakels op tijd ziet aankomen.

Thuisgekomen maak ik onderstaande foto waarop je goed kunt zien hoe ver en hoe breed de lamp verlicht. In de bossen had ik de lamp verder naar boven gericht, op de openbare weg richt ik de lamp weer naar beneden en niet op de sterkste stand. Een lichtere stand is meer dan voldoende op goed verlichte openbare wegen en fietspaden.

Batterij

De lamp heeft vier standen. Alleen de twee buitenste lampen, alleen de centrale lamp, het continu licht van alle drie de lampen (1800 lumen) of het knipperen van alle lampen. Op de sterkste stand, waarbij alle drie de lampen continu aanstaan, hield de accu het bij mij 2,5 uur vol. Dat is best indrukwekkend als je ziet hoe veel licht de lamp produceert en voldoende tijd om ’s avonds mee rond te fietsen.

Als je het gewicht van de lamp belangrijk vind dan is deze lamp niet je beste optie, alles bij elkaar wegen de lamp de batterij iets meer dan 500 gram.

 

LED247 Breedstraler 1800 lumen

8

Eindoordeel

8.0/10

Voordelen

  • Enorm sterke lamp
  • Makkelijk te monteren
  • Accuduur van 2,5 uur
  • Volledig waterdicht

Nadelen

  • Montage van de batterij
  • Gewicht
  • Niet geschikt voor aero stuur