/Product Review: Oakley Radar EV Path

Product Review: Oakley Radar EV Path

Van Plutosport.nl ontving ik de Oakley Radar EV, met Prizm Road lenzen. Deze bril is hetzelfde  als Tom Dumoulin draagt, ik was dus erg benieuwd naar de prestaties. Ik kan jullie alvast verklappen dat je niet net zo hard als Tom Dumoulin gaat fietsen met deze bril, de rest van review lezen jullie hier onder.

Levering

De levering verliep soepel, de zonnebril van werd door plutosport.nl snel thuisbezorgd en de verpakking van het product is goed, zoals je van een merk als Oakley mag verwachten. Bij de bril krijg je niet alleen een stevige brillenkoker, maar ook een brilenzakje waardoor je lens altijd beschermd is tegen krasjes. Ook zit er een extra ‘neushouder’ in de verpakking die je eventueel kunt wisselen.

Look like Domoulin

Ik heb een relatief smal hoofd, waardoor het vinden van de juiste fietsbril soms lastig is, gelukkig hebben ze bij Plutosport een uitgebreid assortiment fietsbrillen, waardoor ik voldoende keus hab. Ik heb dan ook overwogen om de XS versie van deze bril te kopen, maar gelukkig heb ik daar vanaf gezien. De XS versie wordt gemaakt voor de Aziatische markt, waar men gemiddeld gezien smallere hoofden heeft. Het gewone monteur van de Oakley Radar EV beviel mij meer dan goed en past goed op mijn hoofd. Hij sluit goed aan onder mij ogen, al voel je wel wat rijwind. Dit is echter niet storend op de lange termijn, in het begin moest ik er echter wel een beetje aan wennen.

Prizm Road lenzen

De PRIZM Road lenzen zijn speciaal gemaakt voor wegwielrenners. De blauwe en groene kleuraccenten worden beter verwerkt waardoor je tijdens je rit geen knijpende ogen hebt. De lenzen zorgen voor een verbeterd zicht in zowel fel licht als in schaduwen. Je merkt het het beste als je de bril na een tijdje afzet, dan zie je pas hoe de kleuren worden gecorrigeerd. Het grappig om te zien hoe verkeerslichten levendiger worden en witte lijnen duidelijker worden gedifferentieerd.

De lenzen zijn eventueel verwisselbaar voor andere omstandigheden. Voor het mountainbiken in de bossen kun je bijvoorbeeld Prizm Trail lenzen bijbestellen die specifiek zijn gemaakt voor het fietsen in de bossen. Het verwisselen gaat zeer simpel, maar is ook solide. Je hebt wel een brillen waarbij je zowat het glas moet breken om de lenzen er uit te halen, dat gaat bij deze bril echt enorm eenvoudig en zonder frustraties. Het bijkopen van een tweede lens, bijvoorbeeld de Prizm Road lens voor op de mountainbike is wat mij betreft wel een aanrader, hierdoor heb je nog wat meer mogelijkheden om de bril op de perfecte manier te gebruiken.

Verschil Oakley Jawbreaker VS Radar EV

Ik had al een Oakleu Jawbreaker in mijn bezit. Het grote verschil tussen de Jawbreaker en de Radar EV is de grootte van het glas. Persoonlijk vind ik de Radar EV net wat prettiger. De Jawbreaker sluit erg nauw aan op de helm, waardoor er geen rijwind komt op je voorhoofd. Bij warm kan er dan zweet dan je hoofd naar je wenkbrauwen sijpelen en het zweet kan dan aan de binnenkant van de glazen komen. Bij de Radar EV zit er genoeg ruimte  tussen de helm en het montuur, waardoor de rijwind het zweet op je (voor)hoofd verdrijft.

Conclusie

De Oakley Radar EV, met Prizm Road lenzen is een van de fijnste fietsbrillen die ik ooit op het gehad en is al snel toegevoegd aan mijn standaarduitrusting als ik ga fietsen. De prijs is op dit moment ongeveer €129. Deze bril is onder ander te koop bij plutosport.nl

 

Oakley Radar EV Path - Prizm Road

€129
8.8

Eindoordeel

8.8/10