Bone conduction hoofdtelefoons zijn helemaal hot. Er zijn veel merken die deze markt opkomen met verschillende producten. Zo ook Philips Sound, met de Philips A6606 kun je gemakkelijk sporten en muziek luisteren tegelijk, maar ondertussen krijg je ook voldoende omgevingsgeluid mee. Hierdoor is het gebruik niet alleen ontspannen, maar ook veilig! Bovendien geven we er één weg, dus lees snel verder hoe je mee kan doen aan onze winactie!
Heb je geen zin om dit artikel helemaal te lezen en vind je het fijner om een video te bekijken? Check dan onderstaande video.
Bone conduction
Bone conduction, wat is dat nou eigenlijk? Het is een alternatieve techniek om geluid door te geven. De meeste geluiden worden via de lucht en onze oorschelp naar onze trommelvliezen overgebracht, bij bone conduction hoofdtelefoons gaat de overdracht van geluid via trillingen op de botten van het hoofd en de kaak. De geluiden van deze hoofdtelefoon omzeilen dus het trommelvlies en geven het geluid rechtstreeks door aan het binnenoor. Een slimme techniek die in dit apparaat zit verwerkt dus!
Voordelen
Het eerste grote voordeel van deze bone conduction koptelefoon van Philips Sound is misschien niet de meest voor de hand liggende, maar wat mij betreft wel een essentiële. Het gaat om het opladen, dat gaat namelijk erg gemakkelijk met de een standaard USB-C lader. Als je dus je lader kwijt bent of vergeten, dan is er altijd wel iemand in de buurt met een oplaadkabeltje.
Daarnaast is het gebruik van de bone conduction hoofdtelefoon erg veilig. Tijdens het sporten, in mijn geval wielrennen, hoor je uiteraard de muziek of de podcast waar je naar luistert maar tegelijkertijd hoor je ook omgevingsgeluid. Bijvoorbeeld een auto die van achter aan komt rijden of de buurman die gedag zegt. Het maakt het fietsen met muziek echt stukken veiliger dan met oordopjes of een hoofdtelefoon. Daar is de geluidskwaliteit waarschijnlijk beter, maar krijg je niks mee van je omgeving.
Als laatste voordeel wil ik de lampjes op de achterkant van deze bone conduction hoofdtelefoon noemen. Philips Sound heeft heel slim bedacht om aan de achterkant van het apparaat twee lampjes te maken die je gemakkelijk aan en uit kan zetten via de bijbehorende app. Dit ook weer met het oog op de veiligheid. Als wielrenner heb je in het donker natuurlijk sowieso als fietsverlichting, maar een extra lampje op je hoofd kan geen kwaad!
Nadelen
Als grootste nadeel zou ik toch willen benoemen dat je bij het gebruik van bone conduction hoofdtelefoons in het algemeen (dus ook deze van Philips Sound) rekening moet houden met de rijwind. Het gesuis van de wind zorgt er voor dat je bij wind tegen echt een minder goede ervaring hebt. Muziek luisteren kan altijd, maar een podcast luisteren met wind tegen kan nog wel eens een uitdaging zijn.
Daarnaast is het product redelijk elastisch. Superhandig, want hij knelt als het ware om je hoofd heen en blijft dus goed zitten tijdens het sporten. Het nadeel is dat dit bepaalde drukpunten rondom je oren creëert die bij lang gebruik kunnen leiden tot hoofdpijn. Bij ritten tot 3 uur heb ik hier geen last van gehad, maar bij ritten langer dan 3 uur kan het gaan irriteren en kan de druk opbouwen.
Winactie
Jaja, je leest het goed. We mogen een Philips A6606 weggeven. Hoe jij mee kunt doen is heel erg simpel: Bekijk de video die bovenaan dit artikel staat, laat een reactie achter op YouTube waarom jij deze koptelefoon zou moeten winnen en doe uiteraard een duimpje omhoog voor de video! Succes! De winactie loopt tot en met 31 juli 2022.
Mocht je de Philips A6606 liever direct aanschaffen? Deze is per direct te verkrijgen bij verschillende retailers vanaf €99,99. Bekijk de website voor meer informatie.
Conclusie
Dit is een hartstikke goede bone conduction hoofdtelefoon. Niet beter, maar zeker ook niet slechter dan de concurrenten. Zeker een aanrader voor iedere wielrenner die graag met muziek op fietst!