/Review Sigma Rox 11.1 Evo

Review Sigma Rox 11.1 Evo

De afgelopen weken heb ik rondgereden met de nieuwste fietscomputer van Sigma. De Sigma ROX 11.1 EVO. Het is een compacte fietscomputer, voerzien van allerlei accessoires voor een aantrekkelijke prijs. Maar is deze fietscomputer ook echt de moeite waard om te kopen?

Na vele uren op de fiets doorgebracht te hebben met de fietscomputer in alle weersomstandigheden kan ik een mooi beeld schetsen van de Sigma ROX 11.1 EVO. Ik ben niet een expert op het gebied van technologie, maar ik ben wel een fanatieke fietser die regelmatig verschillende fietscomputers test. Ik kan dus zeker een goede mening geven vanuit het oogpunt van een daadwerkelijke gebruiker.

Review Sigma ROX 11.1 EVO

In onderstaande video kun je de review van de Sigma ROX 11.1 Evo zien. In de video vertel ik 3 dingen die ik heel erg tof vind aan het apparaatje en 3 dingen die ik minder goed vind van deze fietscomputer.

Bekijk de review van de Sigma ROX 11.1 EVO

Voordelen en Nadelen

Uiteraard zitten er aan elke fietscomputer voordelen en nadelen. De Sigma ROX 11.1 EVO is daar niet anders in. Een goede prijs klinkt aantrekkelijk, maar is goedkoop ook duurkoop in dit geval? Of heeft Sigma met dit product een schot in de roos? Bekijk de review in de video om te zien of wat mij betreft de voordelen van deze fietscomputer opwegen tegen de nadelen.

Conclusie

Kijk zeker de video voor de volledige review. Maar als conclusie kan ik al wel meegeven dat dit een perfecte fietscomputer is voor starters en mensen die hun eerste racefiets hebben gekocht. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Ben je echter een meer ervaren renner en heb je bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van (duurdere) producten van Wahoo of Garmin dan is het waarschijnlijk beter om verder te kijken in de markt naar (prijs)niveau hoger.

Reactie van Sigma

Naar aanleiding van mijn review heb ik reactie ontvangen van Sigma met een toelichting op het ’trage’ scherm. Zie onderstaand de tekst die ik van Sigma heb ontvangen:

Dat het wisselen van schermen ‘traag’ zou zijn en niet meteen de waarden getoond worden als je snel even wat wil checken is iets wat gemakkelijk aan te passen is: Via Instellingen – Apparaat – Waardebeschrijving is er de mogelijkheid de waarde WEL meteen te tonen, dan moet je deze functie op ‘UIT’ zetten. Als deze functie AAN staat, dan krijg je eerst 2 sec in je display de gekozen functie als tekst (bijv. ‘AFSTAND’) te zien en daarna pas de gemeten waarde (10,4 km). Wellicht heb je dit ervaren als ‘traag’ maar is dus instelbaar en een bewuste functie van het apparaat. Dit is zowel in de Ride App als op de ROX zelf via bovengenoemde stappen in te stellen.