/Review: Sokken van Snellesokken.nl

Review: Sokken van Snellesokken.nl

Sinds de hoge sok zijn intrede heeft gedaan in het wielerpeloton is de sok een waar fashion item geworden voor wielrenners. Alle professionele teams hebben gepersonaliseerde wielersokken en ook wij amateurs variëren er lustig op los met de sok. Om aan de behoefte te voldoen hebben twee broers de handen ineen geslagen, met snellesokken.nl maken ze sokken met vrolijke en opvallende prints.

Geen snelle sokken

Hoewel de naam van het merk het wel doet vermoeden ga je niet sneller fietsen van deze sokken. Sorry voor de teleurstelling, maar het zijn gewone sokken. Geen aerodynamische panelen of trucjes waardoor je sneller gaat fietsen. Qua merknaam is dat dus wat misleidend, maar we vermoeden dat het een variant is op de snelle planga. Een opvallende sok dus!

Opvallende sokken

Wat ons betreft is Opvallende Sokken dan ook een betere merknaam, want de sokken zijn meer opvallend dan snel. De gekste, leukste, strakke designs vind je op de uiterst gebruiksvriendelijke website. Het is dan ook erg simpel, je kiest een sok uit die je mooi vind en via de bestelknop, kom je in de winkelmand en reken je de sokken af. De volgende dag komen jouw sokken met de postbode mee. Ideaal.

Bestelling

Zoals gezegd is een bestelling met een paar klikken gemaakt. Een paar sokken is met een prijs van €15,99 niet goedkoop. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, voor die prijs verwachten we wel kwaliteit. De volgende dag vallen de sokken op de mat. Netjes verpakt en met een handgeschreven persoonlijk berichtje van de mannen van snellesokken.nl. Super attent, goed verpakt en op tijd.

Design Ice cream sok

Wij kozen voor de zomerse Ice Cream sokken. Een opvallend paar sokken met ijsjes (raketjes, ken je die nog?) erop. Een enorm opvallende sok, waar je gegarandeerd reactie op krijgt bij het stoplicht. Het is grappig om te merken hoe zo iets kleins als een gekke sok een leuke gespreksstarter kan zijn met andere wielrenners.

De kwaliteit valt direct op bij het uitpakken. De sokken zijn lekker zacht en het patroon zit verweven in de sok. Het is er dus niet opgedrukt, waardoor het snel los zou laten of verbleken. Zelf noemen ze het een high-performance sok en het is te merken dat er is gezocht naar een combinatie van hoge kwaliteit en vrolijke designs.

Hoe hoger de sok hoe harder de snok

Deze sokken zijn hoog. Als je dat niet gewend bent dan kan het even wennen zijn. Een als je korte (onder)benen hebt dan kan het zo maar zijn dat de sokken tot halverwege je kuiten komen. Als je dat niet wilt dan zijn deze sokken niet voor jou, maar op dit moment is dat zeker de trend en zie je er zeer gesoigneerd mee uit!

Snelle Sokken zegt zelf dat er ook een compressie functie in de sokken zit rond de enkel, maar vergeleken met echte compressiesokken is dit te verwaarlozen. De sok ademt erg goed, wat erg prettig is als je snel last hebt van zweetvoeten of hete voeten.

Lange termijn review

Veel sokken voelen de eerste keer heerlijk als je ze aantrekt, maar na verloop van tijd kan het nog wel eens wijzigen. Het zachte gevoel blijft bij de Snelle Sokken ook naar een keer of 10 wassen. De witte kleur blijft fel wit, al heeft dat er ook mee te maken dat we onze witte fietskleding apart wassen van de donkere fietskleding. De fit is goed en blijft goed bij de geteste maat 42.

Conclusie

Wil op eens wat anders en rondfietsen met opvallende sokken? Een wil je dat die sok ook van hoge kwaliteit is? Dan ga je voor snellesokken.nl! Wat ons betreft zeker een aanrader.

Snelle Sokken - Ice Cream

15,99
8.7

Rating

8.7/10

Voordelen

  • Opvallende designs
  • Hoge kwaliteit

Nadelen

  • Hoge sokken niet voor iedereen
  • Niet goedkoop