/Toffe uitdaging: Race around the Netherlands.

Toffe uitdaging: Race around the Netherlands.

Je hebt uitdagingen en uitdagingen…. Op 1 Mei wordt voor de eerste keer de Race around the Netherlands georganiseerd. Dit is een ultra-long distance race in de context van de Indian Pacific Wheel Race en TransAm Bike Race alleen dan in Nederland. Het parcours volgt volgt de contouren van onze landgrenzen en bestaat uit in totaal 1630 kilometer met 5000 hoogtemeters. Het parcours brengt je over de Veluwe, daagt je uit op klimmetjes in Zuid-Limburg en je mag beuken tegen de wind op de stormvloedkering en de afsluitdijk.

De organisatie organiseert het event voor de eerste keer dit jaar en hoopt op een breed deelnemersveld. De doelstelling is om zo snel mogelijk de route te rijden, zonder support van buitenaf. het is in eerste instantie een wedstrijd tegen jezelf, dan pas tegen anderen.

De regels

De regels zijn simpel en overzichtelijk. Waar je bij een gemiddelde koers een handboek van 58 pagina’s hebt bestaat het reglement van de Race around the Netherlands uit zes punten:
1. Deelnemers moeten op eigen kracht van start tot finish de volledige route afleggen.
2. Deelnemers moeten volledig zelfondersteund zijn.
3. Je mag niet bij elkaar in het wiel fietsen
4. Deelnemers moeten de Nederlandse wetgeving op elk moment volgen.
5. Deelnemers zijn verplicht om een verstrekt GPS-apparaat te gebruiken (SPOT tracker)
6. Er is geen prijzengeld.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan de Race around the Netherlands? Dat kan, kosten zijn €100 per persoon. Deelname is mogelijk in je eentje of als een paar. Als je als paar deelneemt, mag je wel bij elkaar in het wiel zitten. Inschrijven voor de Race around the Netherlands doe je hier.