/Tom Burms – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux
Tom Burms

Tom Burms – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Vandaag Tom Burms, op instagram heet hij @mrburms. Zijn bizarre uitdagingen voor het goede doel vielen ons op en sindsdien zijn we fanatiek volger van zijn avonturen, zijn dagelijkse ritjes van en naar zijn werk en zijn sokken (sjette geven!). Een persoonlijk account waarin fietsen een centraal deel uitmaakt, maar waarin ook het gezinsleven belangrijk is. Heel herkenbaar voor fanatieke fietsers zoals wij! Meer weten over Tom? Lees dan snel verder!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Burms (@mrburms) op

Waarom fiets je? Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Ik fiets vooral voor de lol, en ontspanning. Het leegmaken van mijn hoofd na werk of juist gewoon het lekker buiten zijn. En het op conditie blijven.

Waarom deel je jouw fietsavonturen op Instagram?

Toen ik begon met wielrennen plaatste ik wel eens een foto op instagram van het fietsen. Ik kreeg daar meer likes op dan op andere foto’s. Vandaar dat ik het account ben gaan beperken tot bijna alleen maar fiets foto’s. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om te delen waar ik ben geweest met mijn fiets. Aangezien ik met fietsen op de meest mooie plekken kom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Burms (@mrburms) op

Heb je een specifieke fotografie of film stijl die je gebruikt?

Ik gebruik naar mijn idee niet een bepaalde fotografie stijl. Alleen heb ik liever geen foto’s die binnen gemaakt zijn. De omgeving buiten is altijd beter en mooier voor een leuke foto.

Wat is de leukste reactie die je hebt gehad via Instagram?

De leukste reacties zijn ongetwijfeld de reacties op de foto’s van mijn zwift evenementen en de 1000km. Deze geven toch weer dat het eigenlijk altijd wel “straffe” prestaties zijn terwijl ik daar eigenlijk zelden bij stil sta. Ik doe ze voor het goede doel en dat is en blijft de voornaamste reden. Uiteindelijk zijn alle reacties waarin mensen zeggen dat je ze inspireert wel de allerleukste!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Burms (@mrburms) op

Wat het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij Instagram?

Het leukste is dat je mensen/ fietsers leert kennen van over de hele wereld! Zo ben ik al gaan fietsen in Duitsland met een Instagramvriend, onze bedoeling was om een Everesting te doen, we moesten 100x de Hellersberg in Augsburg beklimmen toen we aan 50 zaten en bleek dat we nog niet eens 3500hm hadden zijn we gestopt 😅 Mentaal was dat net iets te zwaar. Maar het toont aan dat je echt wel vrienden kan maken via Instagram. Het is meer dan alleen maar foto’s leuk vinden.

Welke gebied in de BeNeLux zouden mensen echt moeten ontdekken?

Pays des Collines, ligt in ons Franstalig landsgedeelte net boven de Vlaamse Ardennen, het ligt net voorbij Brakel. Smalle wegen, mooie natuur en je kan er aardig klimmen! Iets langere klimmetjes dan in de Vlaamse Ardennen. Bovenal is het daar heel rustig fietsen. In sommige dorpjes heeft de tijd heel even stil gestaan, dat maakt ze net zo charmant! Een echte aanrader! Hameau des Papins Is trouwens zo een klimmetje, 1,1km klimmen tussen de bomen met een gemiddelde stijgingspercentage van 7.5 % en maximaal 16%. Voor de niet klimmers, je kan er ook makkelijk vlakker fietsen al zal het altijd wat golvend zijn 😊