/Velo Athletic – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

Velo Athletic – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Van creatieve selfies en foto’s van dijken tot aan het legendarische VeloTV. Guy van @velo_athletic valt op als je voor het eerst zijn account tegen komt. Guy fietst bijna iedere dag en plaats daar foto’s van op Instagram en zijn stories. In weer en wind, zomer of winter. Altijd is er wel een mooi avontuur te beleven en altijd is er wel een vrolijk gekleurde outfit die hij aan kan trekken. Naast mooie en opvallende foto’s vind je op zijn Instagram account veel interactie, hij reageert altijd als je een vraag hebt! Hij is de Mr. Nice Guy onder de fietsende instagrammers!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guy Ⓥ (@velo_athletic) op

Waarom fiets je? Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Ik fiets omdat ik kan genieten van buiten zijn, nieuwe wegen te ontdekken, fit te blijven en het sociale deel eraan vind ik erg tof. Ook is het altijd fijn om het koppie leeg te fietsen bijvoorbeeld en gewoon plezier te hebben.
Ik fiets vaak wel een aantal doelen per jaar, dit zijn dan Granfondos in het buitenland, buiten dat is het eigenlijk voor de lol het overgrote deel. Denk dat plezier hebben in wat je doet het belangrijkste is, ook al streef je doelen achterna misschien, als je geen lol hebt komen die doelen er ook niet!

Waarom deel je jouw fietsavonturen op Instagram?

Ik ben ooit gestart met elke ochtend een havermout ontbijtje op Instagram, toen fietste ik ook al maar plaatste daar niks van.
Het delen van mijn fiets foto’s op Instagram is dus later gekomen en doe ik omdat ik hoop anderen te inspireren en/of motiveren om ook actief bezig te zijn. Ook vind ik de interactie met andere mensen erg leuk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guy Ⓥ (@velo_athletic) op

Heb je een specifieke fotografie of film stijl die je gebruikt?

Jaren geleden was mijn grootste passie toch wel fotografie, dit heb ik nu gecombineerd met het maken van foto’s op of naast de fiets.
Verder heb ik denk ik wel mijn eigen foto en edit stijl ontwikkeld in de afgelopen jaren, probeer ook de foto’s aantrekkelijk te houden en dus altijd op zoek naar nieuwe plekjes/momenten om een foto te maken. Sinds een aantal maanden ook begonnen met VeloTV, waarin ik dan mensen hun fiets gerelateerde vragen beantwoord. ook erg leuk om te doen!

Wat is de leukste reactie die je hebt gehad via Instagram?

Er is niet perse een reactie die ik eruit kan pikken, maar het feit dat inmiddels toch wel aardig wat mensen me zijn gaan volgen en waarderen wat ik doe is denk ik de leukste reactie! Ik doe het echt totaal niet voor de volgers maar omdat ik het leuk vind om foto’s te delen, toch is het dan wel tof te zien dat mensen het blijkbaar wel leuk vinden wat ik naar buiten breng.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guy Ⓥ (@velo_athletic) op

Wat het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij Instagram?

Het ontmoeten van nieuwe mensen is iets wat ik echt heel tof vind! Niet eens alleen in Nederland, maar ook op trips die ik gemaakt heb naar het buitenland heb ik mensen in het echt ontmoet die ik al een aantal jaren sprak via Instagram! Zo zie je maar dat social media echt wel een krachtig middel is en het mensen ook samen kan brengen!