/Wielrennen op Ibiza

Wielrennen op Ibiza

Als je denkt aan een fietsvakantie in Spanje, denk je al snel aan fietsvakanties in Mallorca, Girona, de Canarische Eilanden of de Costa Blanca. Op deze plekken kun je jezelf, met een lekkere temperatuur, perfect voorbereiden op het nieuwe seizoen. De maanden Maart en April zijn deze plaatsen dan ook overspoeld door wielertoeristen. Een plek waar je niet veel fietsers tegen zult komen, maar waar je wel fantastisch kunt fietsen is Ibiza. In dit artikel leg ik uit waarom je daar eens naar zou moeten kijken.

Fietsen op Ibiza

Waarom zou je jouw volgende fietsvakantie naar Ibiza plannen? Allereerst het weer. Daarnaast is de infrastructuur perfect, is er voldoende hoogteverschil om een uitdaging voor ieder niveua te vinden en is het eiland in de winter extreem relaxt. In de zomerperiode is weinig te merken van de originele hippie-cultuur op het eiland, maar in de winter (als alle feestende toeristen weg zijn) komt het échte Ibiza uit zijn schulp. Met leuke restaurantjes, een paar leuke marktjes, schitterende dorpjes, mooie stranden en luxe hotels is er ook naast de fiets genoeg te beleven.

Fiets huren op Ibiza

De afgelopen jaren is er op Ibiza een levendige fietscultuur ontstaan. In bijna alle plaatsen kun je gemakkelijk fietsen huren. Onderstaand hebben we onze favoriete fietsenwinkels op een rijtje gezet. We hebben niet bij alle verhuurders een fiets gehuurd, maar we zijn wel bij alle fietsverhuurder geweest. Daardoor kan ik onderstaande fietsverhuurders op Ibiza aanraden:
Velo Club Ibiza
Ibiza MTB
Ibiza Cycle Rental
Kandazi
Ibiza Sport

Let op; Bij bijna alle fietsverhuurders moet je van te voren reserveren om zeker te weten dat ze jouw maat hebben. Spreek ook duidelijk af of je je eigen helm, pedalen en accessoires meeneemt. Het kan zijn dat zij standaard pedalen er bij verhuren, terwijl je die liever zelf mee neemt (bijvoorbeeld omdat daar je wattagemeter inzit). Of dat jij er van uit gaat zij een helm leveren terwijl je daar zelf voor moet zorgen.

Populaire routes op Ibiza

Door het aangename mooie weer kun je lekker lange tochten maken. Ibiza is echt niet zo’n groot eiland als bijvoorbeeld Mallorca en Gran Canaria. Je opties worden daardoor enigszins gelimiteerd, maar je wordt al snel gedwongen om de kleine weggetjes op te zoeken die zorgen voor het grootste avontuur (sommige wegen zijn onverhard) en de mooiste uitzichten. In het zuiden, midden en noorden van het eiland zijn er hoogteverschillen tot 300 meter hoogte te vinden. Op iedere route van zo’n 80-100 kilometer die je maakt kom je al snel op meer dan 500 hoogtemeters. Een populaire route is het ‘Rondje Ibiza’ van 136 kilometer en ruim 1800 hoogtemeters. Deze hoogtemeters verzamel je niet in een lange klim, maar vooral door het continue op en neer gaan van de wegen.

Naast goede wegen heeft Ibiza ook enorm goede mountainbike paden. Vraag bij jouw fietsverhuurder naar de beste MTB paden van Ibiza en hij zal je verborgen weggetjes wijzen waar fantastische fietsroutes verborgen liggen. Voor je fietsvakantie is het voor de afwisseling aan te raden om ook een dag op de mountainbike te stappen!

Voordelig boeken bij Corendon

Tot vorig jaar kon je vanuit Nederland en België in de wintermaanden geen vakantie naar Ibiza boeken. Dit jaar is daar verandering in gekomen, doordat vakantie aanbieder Corendon Ibiza aan het winterassortiment heeft toegevoegd. Dit zorgt er voor dat je voor een zeer voordelige prijs de gehele winter in Ibiza op vakantie kunt. Corendon biedt geen fietsvakantie aan, alles wat je nodig hebt voor de fiets moet je zelf nog regelen (fietshuur, etc), maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Je zit al vanaf €250 een week lastminute op Ibiza.