/WOW Cyclothon: Rondje IJsland – 1.358 kilometer in 72 uur.

WOW Cyclothon: Rondje IJsland – 1.358 kilometer in 72 uur.

Bij Cyclingreview.nl zijn we altijd op zoek naar extreme, maar haalbare, uitdagingen. Het artikel over de Race Around the Netherlands is dan ook niet voor niets een van de meest gelezen artikelen en de artikelen waarin we onze ervaringen met toertochten en granfondos delen is veruit het populairst op de site. In die rij hebben we weer een prachtige uitdaging gevonden: De WOW Cyclothon in IJsland.

De uitdaging

Je moet er een paar uurtjes voor vliegen, maar met de hoofdsponsor van deze tocht (WOW Airlines) hoeft dat niet veel te kosten. En na die paar uurtjes in het vliegtuig ben je in een geheel andere wereld. De wereld van prachtige watervallen, geisers, en kliffen. Het eiland staat bekend om zijn natuurschoon, wat is nu mooier om daar te fietsen? Dat dachten de organisatoren van WOW Cyclothon ook. Rondom IJsland ligt een hoofdweg, deze is ongeveer 1.358 kilometer lang. De uitdaging van de WOW Cyclothon is om de uitgepeilde route binnen 72 uur af te leggen. Van 26 tot 30 juni 2018 wordt de zesde editie van deze uitdaging verreden

De route


De route loopt voornamelijk over de hoofdweg, maar maakt ook een paar zeer uitdagende uitstapjes over gravel- en grindwegen. Je mag namelijk niet door alle tunnels met de fiets, daar moet dus af en toe omheen gereden worden. Dit beloven de meest uitdagende stukken te worden.

Goede doel

Naast de enorme uitdaging en de daarbij behorende voldoening die er bij komt kijken als je het zou halen, kan het een extra motivatie zijn om te weten dat je inschrijfgeld niet aan de strijkstok blijft hangen. Ieder jaar kiest de organisatie een lokaal goed doel dat de opbrengsten van WOW Cyclothon ontvangt. Voor welk goed doel er in 2018 wordt gekozen is nog niet bekend.

Inschrijven

Inschrijven kan al voor de versie van 2018. Deze zal plaatsvinden in de week dat de zon het langste schijnt op IJsland, hierdoor hoef je bijna niet in het donker te fietsen. Het meenemen van verlichting is echter wel verplicht! Er zijn verschillende categorieën waar je je voor in kunt schrijven, de meeste teams doen mee in de B-categorie waarin teams van 5 tot 10 personen mee doen. Neem de site goed door om uit te zoeken in welke categorie jij en je vrienden mee zouden willen doen. Klik hier om meer informatie te vinden over de WOW Cyclothon.

Zelf denken we er nog over na, maar het kan zo maar zijn dat wij ook aan de start staan van de WOW Cyclothon in 2018.