/Yerlnys Linarez – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

Yerlnys Linarez – De leukste fietsende instagrammers van de BeNeLux

In deze serie interviewen we de leukste fietsende instagrammers van de Nederland en België. Er zijn zulke leuke accounts die je als wielerliefhebber op Instagram kunt volgen. Volgens ons zijn de leukste accounts de persoonlijke accounts waar echte mensen achter zitten, niet de bedrijven. Via Instagram leer je hen een beetje kennen, maar niet helemaal. Via deze serie artikelen leer je de mensen achter de leukste Instagram accounts beter kennen.

Vandaag zetten we Yerlnys Linarez in het zonnetje. Deze fotograaf woont in België en op zijn account vind je een mix van zijn eigen fietsavonturen, fotoshoots en foto’s van professionele wedstrijden (zoals de cross) en af en toe wat family time. De Dominicaanse roots zorgen er voor dat er in zijn instagram stories vaak swingende beats voorbij komen waar je direct vrolijk van wordt. Wij zijn gek op zijn fotografiestijl en zien zijn foto’s steeds beter worden! Volgen die man dus, je kunt hem vinden als @yerlnys op Instagram!

1. Hoe ben je voor het eerst in aanraking met wielrennen gekomen?

Ik ben geboren in de Dominicaanse Republiek. Toen ik klein was heeft mijn moeder heeft een fiets voor mij gekocht, ik was dolblij, ik herinner me als de dag van vandaag wanneer ik voor het eerst op de fiets stapte. Ik was meteen vertrokken, maar een paar meter verder ben ik gevallen. Er waren veel mensen rond mij en ik zei ik heb geen pijn, geen pijn en ben ik weer vertrokken. Dat gevoel was uniek.

Een paar jaar later zag ik mijn moeder met een vreemde man praten naast mij fiets, ik heb aan mijn moeder gevraagd wat er aan de hand was, maar ik kreeg geen antwoord. Even later zag ik mijn fiets weg gaan in hand van de vreemde man, op dat moment snapte ik niet waarom maar een tijdje later wist ik wel, die kleine fiets was een optie om voedsel te brengen op tafel. Dit was de realiteit in mijn jeugd.

Jaren later moest ik zelf beginnen te werken om mijn eigen fiets te kopen. Na school, in de vakantieperiode en in het weekend en uiteindelijk kocht ik mijn fiets, dat gevoel blijft uniek, samen klimmen en berg af op volle gas. Wat een mooie tijd.

In 2011 ben ik naar België gekomen en mijn eerste doel was een koersfiets kopen, maaaaaan er zijn zo veel dingen dat iemand moet leren in de fietswereld, daarom probeer ik mensen die willen starten met wielrennen te laten leren van de fouten die ik al heb gemaakt.

Fietsen is meer dan een dure of goedkoop fietskledij dragen, het blijft fietsen. Fietsen is meer dan een dure of goedkope fiets hebben, het blijft fietsen. Het gaat meer dan als je op een hoge snelheid kan fietsen, het gaat meer als je de beste klimmer ben, alles blijf FIETSEN. Het is voor iedereen gelijk.

2. Waarom fiets je nu? Heb je specifieke doelen of fiets je ‘voor de lol’?

Ik fiets voor plezier, ik fiets om nieuwe plaatsen te ontdekken, ik fiets om nieuwe mensen te ontmoeten, ik fiets om te ontspannen, om te verbinden met de natuur.

3. Waarom deel je jouw fietsavonturen op Instagram?

Ik deel niet voor likes, ik deel mijn fotos om goed te bewaren en te herinneren waar ik geweest ben, ik deel niet mijn avonturen voor commentaren ik deel om andere mensen te inspireren zodat andere mensen zeggen daar wil ik heen! Om  mensen te inspireren meer in beweging te komen. Ik ben geen influencer, ik ben gewoon iemand die probeert te leven en te genieten van deze sport

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Yerlnys Linarez (@yerlnys) op

4. Heb je een specifieke fotografie of film stijl die je gebruikt?

Ja, het is met de camera zo laag mogelijk links of recht en ik paseer in de richting van de camera en is alleen click, ik noem die shoot ^Heryc was here^ Er zijn veel manieren waar we kunnen uniek kunnen zijn zonder anderen te imiteren, dat zijn als de gaven en talenten die iedereen heeft. Een of meerdere maar dat moet je zelf ontdekken.

5. Wat is de leukste reactie die je hebt gehad via Instagram?

Maaaaaaan er zijn veel maar niet lang geleden, postte een foto als de andere en een heel bekende Brand Blacksheep Cycling zei tegen mijn; we houden van uw foto’s, en ze wilden graag meer foto’s van die dag.

De tweede was van Leon van Bon, de prof fotograaf, ik maakte een foto van mijn stijl en hij zei; Is een worm? Is een wolk? Neen dit is art.  Toen ik dat zag moest ik meerderen keren lezen want een prof fotograaf ziet de kleinste fouten en hij vond het toch wel een goed shot.

6. Wat het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij Instagram?

Maaaan het is veel, al die mensen dat ik kunnen ontmoeten via Instagram zoals Antony van Paris, Cyndy en John van Holland (Mr and Ms Cycling) heel leuke koppel. Julien Braeckevelt, een heel toffe man.

De zaken als Fixed Gear Coffee, super leuke plaats maakt niet uit als in Maastricht of Valkenburg, Le Coffee Ride in Coo Stavelot, dit is zoals de wellness voor de fietsers en Mur Cycling Coffee uhhm wat een cake, die mannen kunnen goed bakken!

7. Wat is jouw favoriete plek om te fietsen. Van welke straat, heuvel, dijk, etc geniet jij telkens weer?

Voor mij toch de Ardennen; Het is rustig, vol natuur bijna geen auto’s. De mensen rijden heel waakzaam, en bijna iedereen zeg Bonjour als je langs passeert met de fiets. Daar kun je het vocht van de bomen ruiken, er zijn mooie klimmen, mooie afdaling, Misschien denk je dat ik een klimmer ben, maar dat is niet zo, ik kijk gewoon naar het landschap daar en ik geniet meer dan ik lijd.

8. Indoor trainen of outdoor trainen? En waarom?

In de winter kies ik voor in de week indoor, maar voor het weekend soweiso buiten zelf als het regent of sneeuwt.

9. Welke gebied in de BeNeLux zouden mensen echt moeten ontdekken?

Ardennen is echt uniek maar dan vooral diep in de ardennen
1- Namur is mijn top besteming
2-Coo Stavelot aan de start van Le Coffee Ride
3- En zeker de Belgisch Limburg is veel te zien hier. Het is er vlak als een pannenkoek en er zijn veel plaatsen om te bezoeken, daarom post ik veel plaatsen van Limburg om de anderen te laten komen naar hier en misschien kan ooit een rit organiseren met een groep Instagramer. Leuk toch?