admin

KASK Nirvana: Aero Perfectie op zijn Best

KASK introduceert de nieuwe Nirvana, een helm die belooft de ultieme combinatie van aerodynamica en comfort te leveren voor de moderne wielrenner, baanrenner en triatleet. Deze geavanceerde helm is ontworpen om minimale luchtweerstand te garanderen, terwijl hij tegelijkertijd optimale thermoregulatie biedt. Dit maakt de KASK Nirvana de ideale keuze voor atleten die de hoogste prestaties eisen.

Ongeëvenaarde Aerodynamica en Ventilatie

De KASK Nirvana is het resultaat van jarenlang onderzoek naar aerodynamica met als doel de prestaties van wielrenners te maximaliseren. Het aerodynamische ontwerp en de gestroomlijnde lijnen van de Nirvana zijn geoptimaliseerd om luchtweerstand tot een minimum te beperken, waardoor de snelheid van de fietser aanzienlijk toeneemt. Wat deze helm echt onderscheidt, is de innovatieve ventilatie. Dankzij de interne kanalen wordt een uitstekende thermoregulatie bereikt aan de voorkant en bovenkant van het hoofd, wat zorgt voor een ongekend niveau van ventilatie, zelfs voor een aero helm.

Geavanceerde Technologie: De Multipod

Een van de grootste technologische innovaties van KASK in de Nirvana is de Multipod. Deze 3D-geprinte structuur fungeert als interne padding en verbetert de impactbescherming door beter bestand te zijn tegen zowel lineaire als roterende krachten. De Multipod is isotropisch, wat betekent dat hij zich hetzelfde gedraagt, ongeacht de richting van de kracht. Dit ontwerp zorgt niet alleen voor een verbeterde bescherming, maar ook voor een betere ventilatie door lucht rechtstreeks door de helm naar het hoofd van de rijder te laten stromen.

Innovatieve Ontwikkeling en Software

De ontwikkeling van de Nirvana omvatte het gebruik van geavanceerde software voor CFD-simulaties (computational fluid dynamics). Deze simulaties testten de aerodynamische prestaties, ventilatie en thermoregulatie van de helm. Het resultaat: een indrukwekkende 35% verbetering in aerodynamica. Daarbovenop een 19% toename in ventilatie ten opzichte van de beste aero-helmen in zijn klasse.

Comfort en Functionaliteit

Naast de Multipod beschikt de Nirvana over een tweede type interne padding van Merino-wol aan de voorkant. Deze padding verhoogt het comfort en neemt zweet effectief op. Andere technische kenmerken zijn het OCTOFIT+ afstelsysteem. Dit zorgt voor stabiliteit en comfort door micro-aanpassingen aan de nek, en de kenmerkende KASK faux-lederen riem. De helm is ook uitgerust met een zonnebrilvakje aan de voorkant en een reflecterende graphic aan de achterkant.

Stijl en Beschikbaarheid

De KASK Nirvana is beschikbaar in de klassieke kleuren. O.a. Black Matt en White Matt, evenals in drie nieuwe kleuren met verloopkleuren: Cherry Burst, Blueberry Fade en Ultraviolet. Met een gewicht van slechts 270 gram (maat M)is het een lichte helm. De helm is ook verkrijgbaar in de maten M en L. Hij is te koop voor een kleine bijdrage van €360,-.

De KASK Nirvana is de helm voor de serieuze fietser. Een fietser die niet alleen de beste prestaties eist, maar ook waarde hecht aan geavanceerde technologie en optimaal comfort. Met de Nirvana van KASK zet je de volgende stap in aerodynamische perfectie.

Meer materiaal en helmen in onze helmen categorie

nl_NLNL