admin

Essentiële tips voor fietskleding in de herfst: onze tips uit de nieuwe Etxeondo Collectie

Als de ‘R’ weer in de maand zit, dan weet je genoeg. De herfst is in aantocht. Het weer wordt wisselvallig. Je zult vaker regen tegenkomen. Het wordt frisser dan in de zomer. Je kunt niet meer alleen met je korte broek en je t-shirt op de fiets. Nu hebben we van onze partner Etxeondo een paar handige tips. Perfect voor wisselvallig weer. Fietskleding in de herfst, alle tips die je nodig hebt.

1. Thermische Shirts

Een van de meest handige upgrades voor jouw met een thermisch shirt zoals het nieuwe IKU/IKA lange mouwen shirt. Dit hippe shirt met slangenprint is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Een thermisch shirt met lange mouwen is perfect voor dalende temperaturen. Een alternatief is een van Etxeondo’s bestsellers: het ALDE/ALDA shirt. Die is er met lange mouwen, met en zonder thermische laag.

2. Windstopper Jassen

Een van de weerelementen waar je ook rekening mee moet houden in de herfst is wind. Racefietsen in de herfst is altijd vechten tegen de wind. Met de nieuwe GOR 76 Jacks met Gore-Tex Windstopper zit je goed. De Gore-Tex windstopper helpt je tegen de wind, zelfs tot lagere temperaturen. In drie verschillende kleurstellingen, die sowieso opvallen. Want dat is ook het kenmerk van Etxeondo: opvallende designs met net even andere kleuren.

In de collectie vind je ook het nieuwe Lauki/Laukia jack. Ideaal voor temperaturen tussen de 6 en 18. Het design van deze jacks is iets meer gereserveerd.

3. Bib Tights

Als de temperatuur boven de 10 graden is, dan kun je met een paar beenstukken en een korte zomerbroek prima naar buiten. Een Exo/Ixa Superdry is dan heerlijk. Maar als de temperatuur in de herfst onder de tien komt, dan is een lange broek, met zeem, jouw go-to kledingstuk. De Orhi lange broek of de Olaia lange damesbroek is de perfecte compagnon.

4. Accessoires

Maak je uitrusting compleet met Esku handschoenen en GUNE overschoenen voor extra bescherming tegen kou en nattigheid.

5. Laagjesstrategie

Fietsen in de herfst betekent altijd werken met laagjes. Je kunt varieren met het type ondershirt. Bijvoorbeeld met korte of lange mouwen. Daarnaast kun je werken met een shirt met lange mouwen en dan een vest. Je kunt ook kiezen voor enkel een Jack met daaronder een thermo.

Door de juiste kleding te kiezen, blijf je deze herfst goed beschermd en actief op de fiets. Onze tips voor fietskleding in de herfst gaan jou helpen. Meer details over Etxeondo’s collectie vind je op de website.

nl_NLNL