Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Becycle in Florence beleeft eerste editie

De Tour de France start in 2024 in Florence en iedereen mag het weten. Niet alleen in de stad zelf zijn er vele verwijzingen naar het grootste event van de afgelopen jaren. Het is een uniek moment ook, omdat het 100 jaar geleden is dat een Italiaan voor het eerst de Tour won. Ottavio Bottecchia was toen de winnaar in een klassiek ‘Rondje Frankrijk. Terug naar Florence. Want ter ere van de tourstart heeft Pitti Immagine ook de eerste editie van Becycle in Florence georganiseerd. Een echt boutique event, met de typische Italiaanse stijl, maar ook met een hoop toffe dingen om te ontdekken.

Tour de France editie – Becycle in Florence

Een van de dingen die Italianen goed kunnen is stijl neerzetten. De Tour de France editie van Becycle ademt stijl. Mooie belichting, een uitgebreid programma en unieke producten. Een van die unieke producten is de speciale Tour editie van Colnago. In prachtig (Italiaans?) blauw, met fleur de lys als detail, uitgevoerd met een unieke Shimano Dura-Ace groep en het mooi Tour logo op meerdere plekken zichtbaar. Een plaatje als je het mij vraagt.

Unieke items

Op het Becycle event zijn meerdere unieke items te ontdekken. Niet alleen vind je er meerdere schoenen van Italiaanse grootheid Filippo Ganna, van het merk Northwave, maar ook een complete schoenencollectie van Sidi, met daarbij de mooie muiltjes van o.a. Miguel Indurain, Tony Rominger, Vicenzo Nibali en anderen. Daarnaast kun je ook de nieuwste Shot 2s van Sidi bewonderen. Pareltjes, als je het mij vraagt. Ook designer Paul Smith is aanwezig en wat blijkt: hij is fietsfan. Een enorme collectie met shirtjes, vaak gesigneerd, en andere fietsitems sieren zijn ode aan het fietsen. Later spreekt hij ook nog over zijn liefde voor de fiets.

Nieuwigheidjes

Niet alleen maar gebruikte eenheden, maar juist ook veel nieuwigheidjes. Zo komt kledingmaker Nalini met een nieuw type bibshort, dat revolutionair is. Het nieuwe ‘Contact’ maakt de zeem los van de broek. De gedachte erachter is dat je minder wrijving, betere speelruimte hebt en daardoor een fijnere rit gaat hebben. Nalini komt in samenwerking met Team DSM ook met een complete Dyneema collectie, die de sterke stof Dyneema op strategische plekken in het shirt verwerkt heeft.

Campagnolo SuperRecord 12

De Campagnolo SuperRecord groep is ook te bewonderen. Fietsenmaker DeRosa heeft ‘m uiteraard op zijn prachtige frame gemonteerd. Dit paradepaardje van de Italiaanse onderdelenmaker zie je wel meer. Toch jammer dat Colnago ‘m niet op zijn fiets heeft zitten.

Becycle is een heerlijk ontspannen event, leuk om te zien en leuk om even rond te kunnen lopen. Naast de vele merken is er ook een sterke focus op fietstoerisme. Daarover later meer!

Meer info: Becycle Event

Alles over de Tourstart vind je op de site van de Tourstart in Italiƫ

Volg ons
Laatste nieuws