Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Eddy Merckx Pévèle review – kannibaal op alle terreinen

De Eddy Merckx Pévèle is een opmerkelijke racefiets die zowel esthetisch als functioneel indruk maakt. Met de combinatie van een Shimano 105 Di2 groep en Vittoria Corsa Pro 26 mm banden, biedt deze fiets een gebalanceerde mix van moderne technologie en traditionele race-eigenschappen. In deze review van redacteur Ralph Ornelis gaan we in detail in op deze fietst. Deverschillende aspecten zoals frameconstructie, aandrijfsysteem, bandenprestaties, en rijervaring zullen aan bod komen.

Tekst: Ralph Ornelis – foto’s: Eddy Merckx Cycles – Belgian Cycling Factory

Frame en Kader

Het frame van de Eddy Merckx Pévêle is vervaardigd uit hoogwaardig carbon, wat zowel lichtgewicht als stijf is. Dit zorgt voor een optimale krachtoverdracht tijdens het trappen en biedt een responsieve rijervaring. De geometrie van het frame is ontworpen voor endurance rijden, wat betekent dat het comfort biedt voor lange ritten zonder concessies te doen aan de prestaties.

De afwerking van het frame is onberispelijk, met strakke lijnen en een verfijnde laklaag die het iconische merk Eddy Merckx eer aan doet. De interne kabelgeleiding draagt bij aan de strakke uitstraling en vermindert de luchtweerstand, wat de aerodynamica ten goede komt.

Afgemonteerd met Shimano Di2

De Shimano 105 Di2 groep is een belangrijke component van deze fiets en biedt elektronische schakeling die zowel precies als betrouwbaar is. De elektronische schakelsystemen van Shimano staan bekend om hun nauwkeurigheid en snelheid, en de elektronische 105 Di2 is geen uitzondering. Het schakelen gebeurt vloeiend en zonder haperingen, wat een groot voordeel is tijdens intensieve ritten of wedstrijden.

De 105 Di2 groep biedt 12 versnellingen, wat voldoende bereik biedt voor verschillende terreinen, van vlakke wegen tot steile beklimmingen. De shifters liggen prettig in de hand en de bediening is intuïtief, zelfs voor rijders die nieuw zijn met elektronische schakelsystemen.

Mooi rubber: Vittoria Corsa 26/38mm banden

De Vittoria Corsa Pro banden in 26 mm breedte zijn een uitstekende keuze voor deze fiets. Ze bieden een goede balans tussen snelheid, grip en comfort. De banden zijn vervaardigd met behulp van Vittoria’s grafene 2.0 technologie, wat zorgt voor verbeterde duurzaamheid en een lagere rolweerstand.

De 26 mm breedte biedt extra comfort op ruwe wegen zonder significante nadelen in termen van aerodynamica of gewicht. Dit maakt de fiets geschikt voor een breed scala aan wegomstandigheden, van glad asfalt tot licht gravel.

Rijervaring

De rijervaring op de Eddy Merckx Pévèle is indrukwekkend. De combinatie van het stijve, lichte frame en de betrouwbare Shimano 105 Di2 groep zorgt voor een soepele en efficiënte rit. De fiets accelereert snel en houdt de snelheid goed vast, wat hem geschikt maakt voor zowel recreatieve ritten als competitieve scenario’s.

Het comfort van het frame en de banden maakt lange ritten minder vermoeiend, en de stabiele geometrie biedt vertrouwen in afdalingen en bij hogere snelheden. De responsiviteit van de fiets maakt het gemakkelijk om snel van tempo te veranderen, wat een groot voordeel is in variabele omstandigheden.

Maar dan de vraag: kopen ja of nee?

De Eddy Merckx Pévèle met Shimano 105 Di2 en Vittoria Corsa Pro 26 mm banden is een uitstekend voorbeeld van een moderne racefiets die traditie en innovatie combineert. Het carbon frame is licht en stijf, de elektronische schakeling van de 105 Di2 groep is snel en betrouwbaar, en de banden bieden een goede mix van comfort en prestaties.

Voor rijders die op zoek zijn naar een veelzijdige, betrouwbare en goed presterende racefiets, is de Eddy Merckx Pevele een sterke aanrader. Het is een fiets die zowel geschikt is voor lange, comfortabele ritten als voor snelle, competitieve races. De aandacht voor detail en de hoge kwaliteit van de componenten maken het een investering die de moeite waard is voor serieuze fietsers.

Hij is in carbon variant al verkrijgbaar vanaf €3299. Je kunt ‘m ook in staal variant of in aluminium bestellen. Framesets zijn er vanaf €2999 waardoor je bijna logischerwijs een complete fiets wilt aanschaffen. Via de configurator kun je je fiets geheel naar eigen smaak af laten monteren. De kleurkeuze is ook oneindig. Niet alles inclusief, maar wel alles mogelijk!

Volg ons
Laatste nieuws