Search
Close this search box.
admin

GIANT ONTHULT NIEUWE TCR MET FOCUS OP NAADLOZE INTEGRATIE EN OPTIMALE AERODYNAMICA EN EFFICIËNTIE

De tiende generatie TCR is lichter, stijver en aerodynamischer dan ooit.

TCR ADV Black-Palomar

Giant, de wereldleider in fietstechnologie, heeft de tiende generatie van zijn iconische collectie TCR-racefietsen geïntroduceerd. De nieuwe TCR bouwt voort op 28 jaar geschiedenis en combineert de legendarische rijervaring met meer systeemintegratie en nieuwe constructietechnieken om hem sneller dan ooit te maken.

TCR in drie series

De nieuwe reeks van deze bewezen racemachine omvat drie series – TCR Advanced SL, TCR Advanced Pro en TCR Advanced – en is het resultaat van een samenwerking tussen de productontwikkelaars en het in-house aerodynamicateam van Giant en de atleten en technici van Team Jayco-AlUla, het partner WorldTour-team van Giant.

“Deze tiende generatie TCR illustreert waar we vandaan komen en waar we als merk naartoe gaan,” zegt An Le, Global Marketing Director bij Giant. “Sinds de allereerste TCR het uiterlijk en het gevoel van moderne racefietsen veranderde, hebben we het product verder ontwikkeld en baanbrekende innovaties naar de wielersport gebracht. Dat is het DNA van Giant als merk – we zijn pioniers en makers, altijd op zoek naar nieuwe grenzen en nooit tevreden met de status quo. De ‘Generation X’ TCR belichaamt die mentaliteit. Het biedt eersteklas prestaties op het gebied van aerodynamica en efficiëntie, maar is bovenal ontworpen om renners een echt voordeel te geven.”

JPOVsurf

Back to the 90s

De eerste TCR werd in de jaren negentig geïntroduceerd bij het Spaanse Team ONCE. Vandaag de dag werken de renners van Team Jayco-AlUla nauw samen met Giant en zij hebben ook hun input geleverd voor de laatste versie van de tiende generatie. 

“We hebben de nieuwe TCR kunnen uitproberen tijdens ons recente trainingskamp in Spanje, en ik ben echt onder de indruk,” zegt Filippo Zana, die vorig jaar een etappe won in de Giro d’Italia. “Het is een fantastische allround-fiets en zal een topkeuze zijn voor veel verschillende soorten races, van de eendaagse klassiekers tot de zware bergetappes. Ik kan niet wachten om met deze machine op pad te gaan.”

GEÏNTEGREERDE AERODYNAMICA

De buisvormen van de nieuwste TCR zijn ontworpen en ontwikkeld met behulp van Computational Fluid Dynamics (CFD) modellering. Het hele systeem inclusief frame, vork, cockpit en WheelSystem is verfijnd in de windtunnel met behulp van een dynamische mannequin. Terwijl de meeste merken een statische mannequin gebruiken, onthult de dynamische versie nauwkeuriger de aerodynamische effecten van de trapbeweging.

Het frame, de wielen, de cockpit en andere belangrijke details van het nieuwe TCR-assortiment zijn ontworpen, ontwikkeld en getest als één geïntegreerd systeem. De meest ingrijpende update ten opzichte van de vorige generatie is aan de voorkant van de fiets, waar de onderbuis, balhoofdbuis en cockpitcomponenten grondig zijn herontworpen voor een betere aerodynamica en strakkere uitstraling, zonder de afstelling en het onderhoud ingewikkelder te maken. 

OPTIMALISATIE

De vernieuwde vork heeft een nieuwe kroon en biedt ruimte voor banden tot 33 mm. De aerodynamische vormen zijn ontwikkeld in lijn met de onderbuis, die ook anders gevormd is voor een betere luchtstroming. De OverDrive Aero balhoofdbuis, gebruikt in de TCR Advanced SL en Advanced Pro series, wordt gecombineerd met een Contact SLR/SL AeroLight stuurpen en een Contact SLR/SL stuur met interne kabelgeleiding. De nieuwe sturen hebben een afgevlakte bovenkant en licht opstaande randen rond de hoods om rijders te helpen een aerodynamische houding te behouden. De compacte geometrie en de lichte flare van de drops maken het gemakkelijker om de handen van de bovenkant naar de beugels te verplaatsen – en vice versa. De TCR Advanced maakt gebruik van semi-geïntegreerde kabelgeleiding met de Contact AeroLight stuurpen en het Contact stuur.

Nieuwe systemen

De nieuwe TCR heeft verschillende zadelpensystemen, afhankelijk van de serie. De TCR Advanced SL is voorzien van een geïntegreerd ontwerp dat 40 gram bespaart, de aerodynamica verbetert en meer flexibiliteit biedt dan de vorige generatie. De TCR Advanced Pro en Advanced maken gebruik van de Variant zadelpen, die meer gemak biedt tijdens het afstellen, maar ook een vorm heeft die geïntegreerd is met het frame voor aerodynamica en flexibiliteit.

De meeste TCR-modellen zijn voorzien van de recent geïntroduceerde CADEX Max 40 WheelSystems of de volledig nieuwe Giant SLR 40 WheelSystems. Deze WheelSystems zijn ontwikkeld en getest voor een optimale balans tussen efficiëntie, controle en algehele aerodynamische verbetering. De WheelSystems zijn tubeless-ready en uitgerust met CADEX- of Giant 28 mm tubeless banden.

WINNENDE EFFICIËNTIE

De TCR Advanced SL blijft het vlaggenschip en is ontwikkeld met verschillende state-of-the-art productietechnieken om het frame tot een van de lichtste en stijfste in zijn categorie te maken. Dankzij de zogeheten cold blade-technologie is minder materiaal nodig, wat het totaalgewicht vermindert. Het merendeel van de winst in stijfheid komt van aangepaste delen van de balhoofdbuis, onderbuis en bottom bracket.

Het uiteindelijke resultaat is een compromisloze racefiets die explosieve acceleratie en onwrikbare pedaalstijfheid levert. Het nieuwe TCR Advanced SL-frame heeft een aerodynamisch voordeel van 2,28 watt ten opzichte van de vorige generatie. De complete nieuwe TCR Advanced SL 0 heeft een aerodynamisch voordeel van 4,19 watt ten opzichte van de vorige generatie.

De nieuwe TCR line-up is per direct verkrijgbaar en bestaat in de Benelux uit de volgende modellen:

 • TCR Advanced SL 0 (adviesverkoopprijs € 12.299)
 • TCR Advanced SL 1 (adviesverkoopprijs € 8.399)
 • TCR Advanced Pro 0 AXS (adviesverkoopprijs € 6.999)
 • TCR Advanced Pro 0 Di2 (adviesverkoopprijs € 6.499)
 • TCR Advanced Pro 1 AXS (adviesverkoopprijs € 5.099)
 • TCR Advanced Pro 1 Di2 (adviesverkoopprijs € 4.899)
 • TCR Advanced 0 (adviesverkoopprijs € 3.999)
 • TCR Advanced 1 (adviesverkoopprijs € 3.499)
 • TCR Advanced 2 (adviesverkoopprijs € 2.799)
 • Frameset TCR Advanced SL (adviesverkoopprijs € 3.699)
 • Frameset TCR Advanced Pro (adviesverkoopprijs € 2.499)

Deze (nieuwe) onderdelen van de TCR zijn ook los verkrijgbaar:

 • SLR 0 40 WheelSystem (adviesverkoopprijs voor € 899, achter € 1.099, set € 1.998)
 • SLR 1 40 WheelSystem (adviesverkoopprijs voor € 699, achter € 799, set € 1.498)
 • Contact SLR Handlebar (adviesverkoopprijs € 399,95)
 • Contact SL Handelbar (adviesverkoopprijs € 99,95)

Meer informatie over het nieuwe TCR-assortiment, inclusief technische details, is te vinden op giant-bicycles.com/nl/tcr .

Over Giant

Giant is ’s werelds toonaangevende merk van hoogwaardige fietsen en fietsuitrusting. Als onderdeel van de Giant Group, opgericht in 1972, combineert het merk vakmanschap, technologie en innovatief design om alle rijders te helpen hun volledige potentieel te benutten. Via zijn producten, mensen en retailpartners levert Giant een volledig ecosysteem van fietsen en uitrusting om de fietservaring te optimaliseren.

Stay Connected
Latest News