Zoek
Sluit dit zoekvak.
Aniek Rooderkerken

Rapha stuurtas review: na 3 jaar gebruik nog steeds favoriet

Inmiddels gebruik ik mijn Rapha Bar Bag alweer 3 jaar, tijd voor een review dus! Een duurzame, stevige stuurtas, waar je genoeg spullen in mee kunt nemen tijdens een lange dag op de fiets. Kan snel aan het stuur worden bevestigd en blijft mooi hangen – zonder te stuiteren, zelfs tijdens een gravelrit over hobbelige wegen. 

We gaan 3 jaar terug in de tijd. Ik was op zoek naar een stevige stuurtas, waterdicht, groot genoeg om mijn reservespullen en wat eten in te kunnen stoppen. Uiteindelijk bestelde ik deze Rapha stuurtas, en de afgelopen jaren heb ik hem veel gebruikt. Op mijn racefiets, maar zeker ook op mijn gravelfiets. De tas is dus al aan flink wat tests onderworpen. En om eerlijk te zijn? Ik vind hem geweldig.

Rapha bar bag review
De Rapha stuurtas doet het ook goed offroad

Klein maar fijn

De Rapha stuurtas is een fijne metgezel voor lange dagen op de fiets. Hij is niet te groot en niet te klein. Met 1 groot compartiment en 2 mesh vakken heb je voldoende ruimte om reservemateriaal, een pompje, of wat eten mee te nemen. De mesh vakken zijn handig om bankpassen of sleutels gescheiden te houden van de rest van de spullen in de tas. Het kleine voorvak met ritssluiting is perfect voor het opbergen van snacks, sleutels of een telefoon. Het reflecterende materiaal op de voorzijde zorgt voor zichtbaarheid op de weg en heeft ook nog eens lussen voor het bevestigen van bijvoorbeeld een lamp. 

Het enige nadeel? De ritssluiting van het hoofdcompartiment is lastig toegankelijk, zeker als je zoals ik een out-front bike mount gebruikt voor je fietscomputer.

Bevestiging

De Rapha Bar Bag wordt aan het stuur bevestigd met behulp van 3 riemen met gespen: 2 die om het stuur zelf gaan en 1 die om de balhoofdbuis van de fiets past. De riemen zitten stevig vast en komen niet los, zelfs niet tijdens een gravelrit over hobbelige wegen. Let wel op dat een carbon stuurpen beschadigd kan raken door de plastic gespen. Ik gebruik voor de zekerheid altijd wat beschermtape op het stuur.

De stuurtas kan overigens ook aan de bovenbuis worden gemonteerd, zodat deze als kleine frametas kan dienen. Ook kun je hem met de bijgeleverde riem als schoudertas gebruiken. Ideaal als je even naar een terrasje gaat, ware het niet dat ik de riem tijdens een verhuizing al ooit ben kwijtgeraakt.

Waterdicht?

Volgens de productomschrijving is de stuurtas waterdicht. Dat is het materiaal misschien wel, de spullen in de tas blijven bijna altijd droog. Maar bij urenlange ritten door de stromende regen komt er toch echt wel water door de rits heen. Waterbestendig, zou ik eerder zeggen. Dus zorg ervoor dat als er kans op regen is, je telefoon, geld, portemonnee of andere waardevolle spullen die je droog wilt houden, in een drybag zitten.

Rapha stuurtas en kleding
Rapha stuurtas review: in de Rapha stuurtas kun je flink wat spullen meenemen voor onderweg

Rapha stuurtas review na 3 jaar gebruik

Zelfs na al die ritten door de regen, modder die erop gekomen, de ontelbare keren dat ik er spullen in gestopt en uitgehaald heb, ziet de Rapha stuurtas er nog bijna als nieuw uit. Zelfs de ritsen geven nog geen problemen. Ik kan dus wel zeggen dat de tas duurzaam is en jarenlang meegaat. De rits van het hoofdcompartiment is niet altijs even goed toegankelijk, en de tas is niet 100% waterdicht. Maar alsnog is het een van mijn beste fietsaankopen. 

Te bestellen op Rapha.cc voor ā‚¬ 63.

Stay Connected
Latest News