Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Review POC Ventral Air Lite Helm: Een Uitzonderlijk Lichtgewicht in de Wielerwereld

POC, het Zweedse merk dat bekend staat om zijn unieke en opvallende ontwerpen binnen de wielerindustrie, heeft met de POC Ventral Air Lite helm wederom een indrukwekkende toevoeging aan zijn assortiment gemaakt. Deze helm, die wij in een stemmig grijs kleurtje mochten testen (Granite Grey Matt) is het toonbeeld van lichtgewicht design, waarbij elk overbodig grammetje gewicht is geëlimineerd zonder in te leveren op veiligheid en comfort.

Minimalisme en Prestatie Hand in Hand

De Ventral Air Lite leeft zijn naam na; de helm is verbazingwekkend licht. Met een gewicht van slechts 220 gram in maat Large, merk je nauwelijks dat je hem op hebt. POC heeft zowel aan de buiten- als binnenkant van de helm materialen weggesneden waar dat mogelijk was, waardoor een minimalistische helm is ontstaan die topprestaties levert.

In tegenstelling tot zijn zwaardere broer, de Ventral Air SPIN, beschikt de Lite versie niet over het SPIN systeem, een veiligheidsfeature vergelijkbaar met MIPS. Dit is een bewuste keuze geweest om het gewicht verder te reduceren, waardoor de helm uitermate geschikt is voor wie elke gram telt tijdens het fietsen.

Design en Functionaliteit

Bij ontvangst valt direct de premium verpakking op, compleet met een beschermzakje voor de helm. Een minpuntje is de aanwezigheid van twee losse stickertjes bedoeld voor de ‘eyegarage’, een slimme feature voor het opbergen van je bril. Deze stickertjes bedekken wel een stukje van de binnenvoering, wat beter had gekund.

Comfort en Aanpassingsvermogen

Comfort is cruciaal bij een helm, en de POC Ventral Lite stelt niet teleur. De helm zit comfortabel, is gemakkelijk aan te passen door middel van het draaiwieltje, en veroorzaakt geen irritatiepunten tijdens langere ritten. Bovendien is de ventilatie uitstekend, dankzij het aerodynamische ontwerp en de grote ventilatieopeningen. Een bijvangst van het zo licht mogelijk maken van deze helm. Dat betekent wel dat je in de winter altijd iets van een cap of een buff (of een klakske) op je hoofd moet hebben om de kou tegen te houden.

Met een prijskaartje van €270 positioneert POC de Ventral Lite in het hogere segment. Deze prijs is gerechtvaardigd door het hoogwaardige ontwerp, de uitstekende prestaties, en het comfort dat deze helm biedt. Toch zou je kunnen beargumenteren dat je voor dezelfde prijs ook een helm met extra (SPIN/WAVECELL/MIPS) bescherming kunt krijgen.

Conclusie: Waarom Kiezen voor de POC Ventral Air Lite?

De POC Ventral Air Lite onderscheidt zich door zijn ongeëvenaarde lichtgewicht, zonder in te leveren op veiligheid of comfort. Het is een ideale keuze voor fietsers die waarde hechten aan een helm die koel blijft onder alle omstandigheden en die bijdraagt aan een optimale rijervaring. Als je op zoek bent naar een helm die zowel stijlvol is als functioneel, en je bent bereid te investeren in topkwaliteit, dan is de POC Ventral Air Lite een uitstekende keuze.

Voor meer informatie, bezoek www.pocsports.com.

Volg ons
Laatste nieuws