Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Trek brengt nieuwe opvolger van de Madone Gen8

Het Amerikaanse merk Trek blijft innoveren en komt met een nieuwe opvolger van de Trek Madone, de Madone Gen8 Er wordt een kleine pivot gemaakt en het is nu meer een allround racemodel. Trek zoekt daarmee meer de balans tussen aerodynamica en gewicht. Dat betekent ook slechts nieuws voor een van de andere bekende producten van Trek. De Émonda moet het veld ruimen, omdat Trek met de nieuwe Madone inzet op een bredere doelgroep. Het is een combinatie van zowel de Madone als de Emonda

Madone Gen8 – By design

De designers van Trek wilden expliciet dat deze fiets een laag gewicht zou hebben, zoals bij de Emonda maar juist ook aerodynamisch zou zijn zoals de Madone. Aan alles is gedacht en dat resulteert in een fiets die sneller is dan zowel de Gen7 Madone als de Gen3 Emonda, op alle terreinen. Er is gewicht bespaard: 320 gram in totaal. En Aerodynamisch is er geen betere. Er zijn zelfs Aero bidons beschikbaar! Tenminste, als we Trek mogen geloven. Ook de nieuwe OCLV 900 carbon is sterk (20%) en het is daardoor ook mogelijk om lichter te zijn dan ooit tevoren.

Prijzen Madone Gen8

Nieuwe fietsen zijn meestal niet goedkoop. De Madone Gen8 is per direct beschikbaar met een vanafprijs van €3.499. Zonder pedalen. Het topmodel, uitgevoerd met SRAM RED AXS en die je kunt customizen in elke kleur is voor een luttele €13.999 op te halen bij de lokale Trek dealer. Met Aero bidons zijn ze €100 extra.

Volg ons
Laatste nieuws