Introductie van de Brompton G Line: Een Veelzijdige Fiets voor Elk Terrein

Brompton introduceert de G Line, een nieuwe vouwfiets die het rijgevoel van een full-size fiets biedt voor diverse terreinen, terwijl het kenmerkende vouwontwerp behouden blijft.

Op 17 september 2024, heeft Brompton de G Line onthuld: de allereerste 20″ Brompton. Deze fiets is ontworpen om buiten de gebaande paden te gaan. Comfort in de stad maar ook buiten de stad!

Een Nieuwe Benadering in Vouwfietsen

Sinds 1975 heeft Brompton de manier veranderd waarop mensen zich verplaatsen in en rondom steden met hun compacte vouwfietsen. Met de introductie van de G Line combineert Brompton het gevoel en de rijervaring van een fiets met grote wielen met het gemak van hun kenmerkende vouwmechanisme.

Will Butler-Adams, CEO van Brompton, zegt: “De G Line is de enige fiets die alles kan. Brompton-eigenaren zijn gepassioneerd over hun fietsen, maar het was altijd een fiets geoptimaliseerd voor steden. Nu steeds meer mensen de stad willen ontvluchten en minder bewandelde wegen en paden willen verkennen, was het de juiste tijd om alles wat Brompton zo speciaal maakt te bouwen voor moeilijker terrein buiten de stedelijke omgeving.”

Specificaties voor Diverse Terreinen

De G Line is uitgerust met:

  • 20” wielen met op maat gemaakte Schwalbe tubeless-ready banden.
  • Hydraulische schijfremmen voor betrouwbaar remmen in alle weersomstandigheden.
  • Een Shimano Alfine 8-versnellingsnaaf, geïntegreerd in het achterwiel, voor soepel schakelen op diverse terreinen.

Will Carleysmith, Chief Design & Engineering Officer bij Brompton, voegt toe: “We hebben de G Line gecreëerd als de beste één-fiets-oplossing voor de stad en daarbuiten. Het is de meest veelzijdige Brompton tot nu toe, met het vermogen om te presteren op allerlei ondergronden met het gevoel van een full-size fiets. Toch transformeert het in een compact pakket dat eenvoudig op te bergen en te vervoeren is.”

Ontworpen voor Comfort en Gemak

De G Line is ontwikkeld en getest met een gerenommeerde bikefitter om een optimale rijervaring te bieden. Verkrijgbaar in drie maten (klein, medium en groot), behoudt de fiets één framegrootte maar varieert de lengte van de stuurpen. Met een gewicht vanaf 13,9 kg in maat Small is de fiets licht genoeg om gemakkelijk te vervoeren.

Belangrijke kenmerken:

  • Wide Platform QR-pedalen voor stabiliteit en grip op verschillende ondergronden.
  • Nieuwe ergonomische handvatten van Brompton voor comfort gedurende de dag.
  • Een compacte vouwmaat van 690 mm (h) x 730 mm (l) x 402 mm (b) in maat Small, waardoor de fiets eenvoudig op te bergen is.

De Electric G Line: Uitgebreide Mogelijkheden

Naast de G Line introduceert Brompton de Electric G Line, die dezelfde veelzijdigheid biedt met extra elektrische ondersteuning.

Tom Kerr, G Line Design Lead, zegt: “We hebben de Electric G Line fiets en het e-systeem als één geheel ontworpen. Elk element is vanaf het begin zorgvuldig ontwikkeld om soepel samen te werken, zowel in de stad als daarbuiten.”

Belangrijke kenmerken van de Electric G Line:

  • 250-watt achterwielnaafmotor voor stabiliteit en tractie op diverse ondergronden.
  • Drie niveaus van ondersteuning voor een gepersonaliseerde rijervaring.
  • Een lichtgewicht batterij van 345 Wh die 30-60 km bereik biedt op één lading.
  • Bluetooth-verbinding met de Brompton Electric-smartphone-app voor systeemupdates en extra functies.
  • Geïntegreerde verlichting gevoed door de batterij van de fiets, met een 9-watt koplamp en een 1-watt achterlicht met ingebouwde reflector.

Accessoires en Aanpassingsmogelijkheden

Brompton heeft een speciaal assortiment G Line-accessoires ontwikkeld, waaronder:

  • Bagagedrager en spatborden voor extra functionaliteit.
  • Tassen die stevig op de voorkant van de fiets kunnen worden bevestigd.
  • Een in-frame gereedschapsset voor onderhoud onderweg.

De G Line is compatibel met het bestaande tassensysteem van Brompton, waardoor eigenaren hun fiets kunnen aanpassen aan hun behoeften.

Kwaliteit en Duurzaamheid

Met 50 jaar ervaring zijn Brompton-fietsen gebouwd om lang mee te gaan. Elk stalen frame wordt met de hand gemaakt en ondergaat kwaliteitscontroles in de Londense fabriek van het merk. De G Line wordt geleverd met een garantie van 7 jaar op het frame.

Beschikbaarheid en Prijzen

De G Line en Electric G Line zijn vanaf oktober 2024 verkrijgbaar in drie maten en in een assortiment nieuwe kleuren, variërend van opvallende tot subtiele tinten.

  • G Line 8-Speed – vanaf 13,9 kg in maat Small
  • G Line 8-Speed met bagagedrager en spatborden – vanaf 14,8 kg in maat Small
  • Electric G Line 8-Speed met bagagedrager en spatborden – vanaf 17,3 kg in maat Small

Met een duurzame afwerking zijn deze fietsen ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en om rijders jarenlang van dienst te zijn.