admin

10 Tips voor het Kopen van een Fietsendrager voor je Racefiets of Gravelbike

Als vader van twee jonge kinderen en een fanatieke racefietser en gravelbiker, heb ik de perfecte fietsendrager moeten vinden voor mijn stationwagon. Het is een uitdaging om twee fietsen en de bagage van de kinderen mee te nemen, maar met deze 10 tips voor he tkopen van een fietsendrager vind je de drager die perfect bij je past.

1. Kies voor een drager met ruimte voor meerdere fietsen

Zorg dat je een drager kiest die geschikt is voor minimaal twee fietsen, en liefst uitbreidbaar is naar drie of vier. Flexibiliteit is key als je ook af en toe met vrienden of familie fietst. Zoals deze Seasucker Bomber, die je op elk dak kunt plaatsen, van welke auto dan ook.

2. Let op compatibiliteit met je fietsen

Racefietsen en gravelbikes hebben verschillende bandenmaten. Zorg ervoor dat de drager beide types banden goed ondersteunt, zodat je fietsen veilig staan. Check bijvoorbeeld deze Thule drager

3. Kies voor een kantelbare fietsendrager

Met een kantelbare drager kun je altijd bij de achterklep, ook als je fietsen al vaststaan. Dit is een must als je bagage voor de kinderen in- en uit moet laden. Dit is bijvoorbeeld een handige, de Thule EasyFold

4. Ga voor een model met verstelbare klemmen

Fietsen hebben verschillende framematen. Een drager met verstelbare klemmen zorgt ervoor dat elke fiets stevig en veilig vastzit, zonder schade aan het frame.

5. Zorg voor geïntegreerde verlichting

Als je de fietsen achterop de auto zet, is het belangrijk dat de achterlichten van je auto nog zichtbaar zijn. Dragers met geïntegreerde verlichting sluiten aan op je auto en zorgen voor extra veiligheid.

6. Let op het totale gewicht

Neem je een e-bike of zwaardere gravelbike mee? Let dan goed op het maximale gewicht dat de drager aankan. Te zware fietsen kunnen de drager beschadigen.

7. Bescherm je carbon frame

Heb je een carbon racefiets? Kies een fietsendrager met speciale bescherming voor het frame, zodat je geen risico loopt op beschadigingen tijdens het transport.

8. Overweeg een opvouwbare drager

Een opvouwbare fietsendrager is ideaal als je ‘m niet altijd nodig hebt. Deze modellen zijn makkelijk op te bergen en nemen weinig ruimte in beslag. Je kunt ook kiezen dus voor een drager die vast uitstaat of een dakdrager.

9. Kies een model dat eenvoudig te monteren is

Je wilt niet te veel tijd kwijt zijn met het bevestigen van de fietsendrager. Ga voor een model dat eenvoudig en snel te monteren is, vooral als je regelmatig de drager wisselt of snel op pad moet.

10. Denk aan de aerodynamica

Een compacte fietsendrager helpt de luchtweerstand te verminderen, wat je brandstofverbruik op lange ritten ten goede komt. Dit is vooral handig als je vaak op de snelweg rijdt.

nl_NLNL