Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Bianchi introduceert nieuwe Arcadex gravelbike, een innovatieve gravelfiets ontworpen voor avontuur en bikepacking.

Het Italiaanse topmerk Bianchi heeft een nieuwe, innovatieve gravelfiets geintroduceerd. De Arcadex, een toevoeging op het huidige gamma, is een gravelbike die ontworpen is voor het echte avontuur en uiteraard voor mooie bikepacking trips.

Nieuwe mogelijkheden op de Bianchi Arcadex

Dit nieuwe model, dat deel uitmaakt van Bianchi’s assortiment naast de competitief georiënteerde Impulso, biedt een verhoogd comfort voor langere ritten. Uniek aan de Arcadex zijn de specifieke aanpassingen zoals een interne opslagruimte (Internal Frame Storage – IFS) in de onderbuis, direct onder de voorste bidonhouder. Deze ruimte is uitgerust met een beschermende hoes van Velomann om de inhoud veilig en stabiel te houden.

Verder is het frame van de Arcadex voorzien van meerdere bevestigingspunten voor extra bidonhouders of bikepackingtassen. Er is ook een bijpassende set bikepackingtassen beschikbaar, speciaal ontworpen voor dit model. De fijne geometrie van het frame bevordert het comfort door een minder agressieve rijpositie mogelijk te maken. Een extra handigheid is het hendeltje van de steekas, dat ook dient als inbussleutel van 4, 5 en 6 millimeter, zodat je altijd het nodige gereedschap bij de hand hebt.

Eigen tassenlijn Orma

De Arcadex heeft een hele eigen tassen en accessoireslijn waarmee je jouw fiets kunt uitrusten voor het volgende bikepacking avontuur. Of misschien gewoon voor een lange dag op de fiets. Alle tassen zijn waterproof, dus waterdicht.

  • Orma 01: deze kun je op de horizontale buis plaatsen. Met een inhoud van één liter en een waterbestendige buitenkant is dit handig voor wat kleine dingen.
  • Orma 03: deze frametas van drie liter inhoude biedt een hoop opbergruimte. Wederom waterdicht!
  • Orma 07: de getallen vertellen een hoop. Deze zadeltas van 7 liter inhoud is waterdicht en hang je onder het zadel. Voor een zadeltas is dit een kleine variant. Voor referentie: grote bikepacking zadeltassen zijn vaker 10+ liter.
  • Orma 09: de negen liter grote stuurtas is perfect om veel in mee te nemen.

Prijzen en mogelijkheden

De Bianchi Arcadex is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en leverbaar in twee kleuren:

  1. Arcadex PRO met de elektronische SRAM APEX AXS 12 speed groepset: €5.099
  2. Arcadex Pro met GRX 820/822 €4.199
  3. Arcadex Comp met Apex/SX 12S 40T of GRX 610/822 40T: € 2,999

Optioneel kan het frame uitgerust worden met een geveerde voorvork voor nog meer rijcomfort. Wie wil dat nu niet? Alle info over de nieuwe Bianchi Arcadex vind je bij de maker op de site.

Volg ons
Laatste nieuws