Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Garmin lanceert nieuwe EDGE 1050 navigatie.

Garmin heeft zijn nieuwste top model en de opvolger van de Edge 1040 gepresenteeerd: de Garmin EDGE 1050. Garmin was jaren de standaard onder de fietsnavigatie maar heeft de laatste jaren meer concurrentie van Wahoo en ook Hammerhead. Met nieuwe functionaliteiten zoals een groepsritten functie en de mogelijkheid om contactloos te betalen wil Garmin zich weer onderscheiden van de rest. De 1050 voegt dus een hele hoop nieuwe functies toe aan de al reeds uitgebreide EDGE 1050 navigatie opties.

Batterijduur Garmin Edge 1050

Een van de belangrijkste punten bij navigatie (buiten de GPS) is batterijduur. Iets waar Garmin al jarenlang koploper in is. De enige partij die het naar de kroon steekt is Bryton, maar dat is een ander verhaal. Bij Intensief gebruik (whatever that may be) is de batterijduur 20 uur. Als je’m in de spaarstand zet (waarschijnlijk ook met minder goed GPS signaal) dan kun je tot 60 uur met je Garmin onderweg zijn. Er is ook een nieuwe ingebouwde luidspreker die je gaat helpen onderweg. Ook kun je communiceren met andere rijders in jouw groep, bijvoorbeeld om een incident te melden. Dat is extra handig. Zeker als je elkaar een keer kwijt raakt.

Prijzen

De nieuwe Garmin Edge 1050 is het paradepaardje en dat reflecteert ook in de prijs van deze nieuwe GPS computer. voor een luttele €749,99 ben jij de nieuwe bezitter van deze Edge. Daarmee positioneert Garmin zich absoluut aan de bovenkant van de markt. Vergelijkbare modellen van Hammerhead en Wahoo zijn een stuk vriendelijker geprijsd. Met deze fietscomputer krijg je wel de HRM monitor meegeleverd.

Volg ons
Laatste nieuws