Zoek
Sluit dit zoekvak.
Aniek Rooderkerken

Il Magistrale Cycling Coffee

Wielrennen en koffie is een gouden combinatie, dat vindt Il Magistrale Cycling Coffee ook. Waarschijnlijk ken je het merk wel. Met hun Duitse brandweerwagen (omgebouwd tot koffiewagen) trekken ze door Nederland en België om koffie te schenken tijdens de grotere wielerevenementen. Die koffie smaakt altijd voortreffelijk, dus vandaag delen wij 2 van onze favoriete Magistrale koffiebonen met jullie.

Koffieboost

Ken jij het gevoel, dat je na het drinken van koffie een energieboost krijgt? Uit onderzoek is gebleken dat koffie door de cafeïne een ergogeen (prestatieverhogend) middel is. Het zorgt ervoor dat je je minder moe voelt en zelfs wakkerder en alerter bent. Ook zorgt het voor een versnelling van energievrijmakende processen in het lichaam. Koffie geeft je dus letterlijk een boost tijdens het fietsen. Geen wonder dat veel fietsers een voorliefde hebben voor koffie.

En dat begrijpen ze bij Il Magistrale Cycling Coffee. Wij probeerden 2 soorten Magistrale koffiebonen uit. Want zoals Il Magistrale zelf zegt: ‘Zoals de N+1 regel geldt voor fietsen, zo ook voor koffies.’ Tijd om wat nieuwe koffiesmaken uit te proberen.

Il Magistrale Cycling Coffee
Het malen van de koffiebonen
Il Magistrale Cycling Coffee
Klonters in de gemalen koffie voorkomen

Racing wasps koffie

De Racing Wasps koffiebonen vinden hun oorsprong in het Huabál district in Peru. De bonen zijn licht/medium geroosterd en geven een duidelijke chocoladesmaak af, met subtiele hints van zoete appel en geroosterde amandel. Krachtig en met een volle smaak, vol body. Een race winnende koffie, perfect als pre-race cafeïne shot.

Il Magistrale Cima Coppi
Il Magistrale Cima Coppi

Cima Coppi koffie

De Cima Coppi is het hoogste punt dat de renners moeten beklimmen in de Giro d’Italia. Zo is de Passo dello Stelvio vaak tot Cima Coppi benoemd. De Cima Coppi koffie is net zo’n publiekslieveling. Een normale espresso roast met duidelijke smaken zoals melk chocolade, caramel, bosbessen en een hint van jasmijn. Een koffie met een volle body, die niet te bitter is. Heerlijk als pre-ride koffie. Het kan zelfs dat je de schreeuwende Tifosi begint te horen tijdens het drinken van je espresso – aldus Il Magistrale.

Il Magistrale Cycling Coffee
Il Magistrale koffie
Il Magistrale koffie
Maken wij een heerlijke cappuccino van
Stay Connected
Latest News