Zoek
Sluit dit zoekvak.
admin

CUBE nieuwe Official Bike Partner van TeamNL Shorttrack

CUBE is vanaf 1 mei de nieuwe Official Bike Partner van TeamNL Shorttrack. Met de zomerspelen van 2024 in aantocht en alle partnerships daaromtrent al vergeven, zet CUBE nu vol in op de winter. Of eigenlijk de zomer, want de shorttrackers trainen in de zomer natuurlijk ook op de fiets. De Nederlandse shorttrackers werken vanaf 1 mei hun buiten trainingen op een prachtige TeamNL CUBE-fiets. Het partnership is getekend met een duur van drie jaar, waardoor het merk tot na de winterspelen van Turijn aan de shorttrack ploeg verbonden zal zijn.

Foto’s: Shapevision

Fietsen als eerste alternatief

Voor shorttrackers is fietsen hun tweede trainingssport. De leden van TeamNL Shorttrack zitten misschien wel meer op de fiets, dan dat ze schaatsen op het ijs. De intensieve fietstrainingen voorafgaand aan een trainingskamp, die worden vooral op de fiets gedaan. Ook gebruiken de shorttrackers hun fiets voor de warming-up en cooling down bij wedstrijden. Dan loopt alles op rolletjes.

Kwaliteit boven alles

Net als aan de schaatsen, worden ook aan de fietsen de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Daar voldoet CUBE ontegenzeggelijk aan. De fietsen worden aan de shorttrackers geleverd door CUBE-distributeur Oneway Bike in Rotterdam, in samenwerking met CUBE Store Friesland in Oudehaske, één van de negen CUBE Stores in Nederland. Alle leden van TeamNL shorttrack worden eveneens voorzien van helmen, schoenen en handschoenen.

Oneway is trots

“We zijn er trots op dat we het topsportprogramma van TeamNL Shorttrack op weg naar de Olympische Spelen van Milaan mogen ondersteunen met onze fietsen, de CUBE Agree C:62 Pro. Naast een steentje bijdragen aan nieuwe successen van de Nederlandse shorttrackers, is het ons doel om de merkwaarde van CUBE te verhogen, landelijk maar zeker ook in de regio Heerenveen/Friesland. Tevens doen wij er een schepje bovenop en zijn de fietsen voorzien van custom made carbon wielen van Ere Research.” geeft Rutger Schellevis, marketing manager van Oneway aan.

Ook KNSB in haar nopjes

Jeroen Kraaij, commercieel directeur KNSB, is blij met de nieuwe samenwerking: “Kwalitatief hoogwaardige fietsen zijn cruciaal voor de topsporters van TeamNL Shorttrack. Het is geweldig dat CUBE nu ook alle sporters van onze nationale selectie voorziet van fietsen en bijbehorende materialen. De fietsen zullen worden voorzien van het TeamNL Shorttrack logo. Extra mooi is dat ook alle schaatsers van de KNSB Talent Teams een aantrekkelijk aanbod van CUBE krijgen om fietsen aan te schaffen.”

CUBE nieuwe Official Bike Partner van TeamNL Shorttrack

Alle fietsen van CUBE worden in-house uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. De racefietsen van het merk zijn ontwikkeld samen met professionele atleten, zoals de renners van UCI WorldTeam Intermarché-Wanty. Feedback van de renners wordt direct gebruikt en is bepalend voor de ontwikkeling van alle fietsen. Op deze manier wordt de hoge kwaliteit gewaarborgd en zijn de fietsen voorzien van de nieuwste technologieën. Zo voldoet ook de beschikbaar gestelde CUBE Agree C:62 Pro aan de hoogste eisen.

14 mei worden de fietsen uitgereikt

Het officiële uitreikmoment van de fietsen naar alle sporters zal op dinsdag 14 mei vanaf 17:00 uur (inloop 16:30 uur) plaatsvinden in CUBE Store Friesland te Oudehaske. Dit feestelijke moment is voor iedereen toegankelijk, waarbij er ook de mogelijkheid is om de sporters persoonlijk te ontmoeten.

Stay Connected
Latest News