Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kalkman sportvoeding: ideaal voor elke enthousiaste fietser

Het belang van goede voeding tijdens fietsvakanties wordt vaak onderschat. Of je nu deelneemt aan een intens trainingskamp met sportvoeding voor wielrenners ter plaatse en een stevige pasta bij terugkeer, of simpelweg een week met vrienden door de heuvels fietst, de juiste voedingskeuze is cruciaal. Voor die spontane ‘cross-door-de-bossen’ weekenden, raden wij een gestructureerd voedingsplan aan in plaats van haastige snacks onderweg.

Voeding is essentieel

Voeding speelt een essentiële rol, vooral als je uitdagende afstanden aflegt zoals 100 kilometer met 1500 hoogtemeters, of zelfs 70 kilometer op vlak terrein. Regelmatig een reep of gelletje elke 30 minuten, zoals de gemakkelijk te consumeren producten van Kalkman sportvoeding, kan je prestaties aanzienlijk verbeteren. Met opties zoals bananen, repen en sportdranken kun je essentiële voedingsstoffen efficiënt opnemen.

Kalkman Sportvoeding: first look

Alexander Kalkman startte met ‘Kalkman sportvoeding‘ na frustraties over de onhandige grootte van standaard sportrepen, vooral tijdens lange klimmen. De door hem in Nederland ontwikkelde ‘energy bites’ zijn qua formaat en smaak uniek. Deze bites bevatten natuurlijke ingrediënten, wat ze onderscheidt van veel concurrenten.

Eerste Indrukken

Bij het ontvangen van de testverpakking valt direct het opvallende oranje design op, versterkt met kleuraccenten zoals turkoois en paars. De variëteiten zoals appel-kaneel, gember-geelwortel, venkel-abrikoos, en cacao-coffee springen eruit. Jouw lichaam kan ongeveer 60 gram koolhydraten per uur verwerken, iets dat met training kan worden opgevoerd, net zoals professionals tot 90 gram kunnen.

Dit betekent dat je maximaal vijf van deze reepjes per uur kunt gebruiken tijdens zware toertochten of Granfondo’s. Een essentiële tip om te onthouden.

Gebruiksgemak en Smaak

De belangrijkste voordelen van deze bites zijn het formaat en de unieke smaken. Ze passen gemakkelijk in je achterzakje of stuur tasje, waardoor je zonder moeite meerdere stukken kunt meenemen. De verpakking is eenvoudig te openen, niet glad zoals standaard plastic wikkels, wat het gebruik onderweg vergemakkelijkt.

Na het testen van deze bites tijdens langere ritten, vooral in de winter, viel op hoe gemakkelijk ze te consumeren zijn, zelfs wanneer het lastiger is om te eten door kou. Ze zijn smaakvol en wekken snel de lust voor meer op. De prijs van €30 voor 28 bites, ongeveer €2 per reep, is concurrerend met andere bekende merken.

Voordeel voor jou

Wil jij ook een keer deze bites proberen? Gebruik dan deze link en bestel de bites en de energy shots in de webshop van Kalkman!

De links in dit artikel bevatten tracking waarmee wij bij een aankoop van een product een kleine vergoeding krijgen. 

Stay Connected
Latest News