Zoek
Sluit dit zoekvak.
Aniek Rooderkerken

LITTA 2 review: Fietsverlichting op zonne-energie

De LITTA 2 is een duurzame fietslamp op zonne-energie. Bevestig ‘m op je racefiets of gravelfiets en je komt altijd goed verlicht thuis. Na slechts 4 uur is de batterij volledig opgeladen, die vervolgens tot wel 20 uur mee gaat (waarvan 5 uur fel licht). Het is de ideale back-up voor onverwacht donkere ritten: met de LITTA 2 heb je altijd betrouwbare fietsverlichting binnen handbereik.

LITTA 2 voorlamp op een gravelfiets
LITTA 2 voorlamp op een gravelfiets
LITTA 2 achterlamp op een gravelfiets
LITTA 2 achterlamp op een gravelfiets

Je kent het wel. Je maakt ’s avonds nog even een mooie fietstocht, maar bent net wat later thuis dan verwacht. Door een lekke band, of door een extra lusje in je route. En waar je eerst nog dacht ruim op tijd thuis te zijn, ben je nu opeens in de schemering beland. En dan is het ook op je racefiets wel zo veilig om verlichting op je fiets te hebben.

Er zijn voldoende fietslampen op de markt waarmee je onder alle omstandigheden voldoende licht hebt. Maar dan moet je de lampen wel altijd op je fiets hebben zitten, en constant blijven opladen. Juist voor de racefietser die voor de zekerheid lampjes op zijn of haar fiets wil hebben, is er de LITTA 2. Want monteer je deze lampjes op je fiets, dan hoef je nooit meer bang te zijn dat je tijdens een avondrit onverwacht zonder verlichting in de schemer fietst. De LITTA verlichting laadt vanzelf op door middel van zonne-energie, gaat eindeloos lang mee, is lichtgewicht en waterdicht. 

Verlichting op je racefiets

De lampjes zijn ideaal voor op je racefiets of gravelfiets. De lampen zijn zeker niet sterk genoeg om in het pikkedonker over verlaten wegen te fietsen. Maar ze zorgen er wel voor dat je zichtbaar bent. Hierom zijn ze perfect voor wie ’s avonds nog een rondje wil fietsen en dan net niet, of net wel, in de schemering fietst. Met een gewicht van 35 gram per lampje kun je deze prima permanent op je fiets laten zitten. Zo heb je altijd verlichting om veilig te fietsen, ook als je rit onverwacht eens iets langer duurt. 

Fijn is dat je nooit meer hoeft na te denken over het opladen van de lampjes. In volle zon zijn de LITTA lampen in 4 uur volledig opgeladen, op een bewolkte dag duurt dit 8 uur. Hierna is de batterij van de verlichting sterk genoeg om 20 uur licht te leveren, waarvan 5 uur fel. Ook als je fiets een paar weken of maanden in een donkere schuur staat zijn de lampen klaar voor gebruik. En ook nu in de winter merk ik dat de LITTA fietslampen verrassend goed werken.

De LITTA 2 is verkrijgbaar in zwart en wit
De LITTA 2 is verkrijgbaar in zwart en wit

Je bevestigt de lampen op je fiets met behulp van de bijgeleverde extra brede tie wraps. Ik heb onder de tie wraps een stukje zwarte tape over het stuur en de zadelpen gedaan. Zo beschadigen deze minder snel, als er bijvoorbeeld zandkorrels onder de tie wraps komen. Bijkomend voordeel is dat de lampjes met de stroeve tape minder snel schuiven. Je kunt de lampen overigens op 2 manieren bevestigen, met de tie wrap aan de onderkant of de achterkant van het lampje.

LITTA 2 review

De LITTA 2 is in eerste instantie ontworpen voor stadsfietsen, zodat al die wegwerplampjes die altijd kapot gaan of gestolen worden voorgoed verleden tijd zijn. Wel zo duurzaam. Maar deze duurzame fietsverlichting is ook heel geschikt voor de recreatieve fietser. De LITTA 2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Een set van een voor- en achterlamp kost €20,00, losse lampen zijn €12,00. Per lamp krijg je een LITTA tiewrap bijgeleverd. Deze zijn ook voor €2,00 bij te bestellen.

Zorg altijd voor goede verlichting, ook op je racefiets of gravelfiets
Zorg altijd voor goede verlichting, ook op je racefiets of gravelfiets
Stay Connected
Latest News