/Alles over racefietsschoenen

Alles over racefietsschoenen

Fietsschoenen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van je prestaties op de fiets. Naast de fysieke eigenschappen van de racefiets schoen is de pasvorm erg belangrijk bij het kiezen van de juiste wielerschoen. Sommige vallen erg ruim, anderen erg smal. Bij het ene merk is het verstandig om een maatje kleiner te kiezen dan je normaal zou nemen en bij anderen merken racefiets schoenen is het verstandig om een maatje groter te kiezen dan normaal.

Als algemene regel willen wij je in ieder geval meegeven dat je beter te veel ruimte aan de voorkant overhoudt dan dat de schoen te krap zit, dat is echt een probleem. Sommigen adviseren dan ook om standaard een maat groter te bestellen dan je normaal zou doen. Ons advies is om dit echt te testen. Bij je lokale fietsenwinkel zijn meestal meerdere maten op voorraad en online kun je vaak gratis retourneren. We helpen je graag bij het kiezen van jouw nieuwe racefiets schoenen.

Pasvorm per merk racefiets schoen

Als we kijken naar de verschillende merken racefiets schoenen zijn er een aantal populaire merken die veel verkocht worden. We hebben ze hier onder op een rijtje gezet met hun kenmerken, of ze groot of klein vallen en een advies voor als je ze gaat gaat kopen. Een maatje groter? Kleiner? Of is jouw gewone maat prima?

SIDI racefiets schoenen

Sidi is een heel populair merk fietsschoenen. Het zijn perfecte schoenen voor zowel de recreatieve als sportieve wielrenner. Als we kijken naar de pasvorm is dit een merk waar dat heel erg nauw luistert, omdat Sidi schoenen over het algemeen klein vallen en nogal smal zijn. Voor mensen met brede voeten heeft Sidi een speciale lijn geïntroduceerd.

Ons advies: Koop een maat groter dan je normaal zou doen. Als je een brede voetzool hebt kijk dan naar de speciale schoenenlijn die Sidi hier voor produceert.

Shimano racefiets schoenen

De racefiets schoenen van Shimano zijn voor velen hét merk om mee te fietsen. De pasvorm is over het algemeen erg goed, al vallen de meeste schoenen redelijk klein. Net als bij Sidi zijn de Shimano racefiets schoenen erg smal, houd hier dus rekening mee bij aanschaf.

Ons advies: Een maatje groter zal bij de schoenen van Shimano geen overbodig luxe zijn

 

 

Bont racefiets schoenen

Bont racefiets schoenen zijn vrij exclusief en worden met de hand gemaakt. Dit zorgt er voor dat je unieke schoenen krijgt, maar deze schoenen komen wel een vrij groot prijskaartje. Als je het er voor over hebt is dit een erg interessant merk. Ze vallen extreem klein, dus houd hier rekening mee bij het kopen van deze schoenen.

Ons advies: Koop Bont racefiets schoenen alleen als je zeker weet dat je deze wil. Bestel ze ook in twee maten groter dan je normaal zou doen.

 

Mavic racefiets schoenen

Mavic is een merk dat al jaren te vinden is in het peloton. Met name bekend van de wielen, maar minder bekend vanwege hun assortiment schoenen. De kwaliteit van de wielerschoenen is prima, ze vallen alleen erg smal, vandaar dat ze voor een aantal types ook een maxi variant in het assortiment met een bredere zool.

Ons advies: Koop schoenen van dit merk in ieder geval in één maatje groter. Misschien zelfs twee maatjes groter

Lake racefiets schoenen

Lake is een merk dat zich positioneert aan de bovenkant van de markt. De prijzen van de schoenen liggen daardoor relatief hoog, maar de kwaliteit van de schoenen zijn bovengemiddeld en met deze schoenen heb je echt een uniek product in handen. De pasvorm is normaal, de meeste mensen hebben dezelfde maat als hun schoenmaat.

Ons advies: Lake is een merk met een toffe uitstraling en een relatief hoog prijskaartje. De pasvorm is perfect.

Spiuk racefiets schoenen

Als je op zoek bent naar racefiets schoenen die je waarschijnlijk niet snel bij iemand anders in het wild tegen kunt komen, dan is het merk Spiuk zeker een goede optie. Het merk is relatief onbekend, maar produceert als jaren accesoires voor de actieve (race)fietser, waaronder dus schoenen.

Ons advies: racefiets schoenen van het merk Spiuk zijn voor de renners die een unieke schoen willen. Doordat de schoenen bij de meeste mensen wat klein vallen, is het verstandig om een maatje groter te kiezen dan je normaal gesproken zou nemen.

Fizik racefiets schoenen

De racefiets schoenen van Fizik zijn één van de meest stijlvolle schoenen op de markt. Met hun retro-look vallen ze enorm op. Een aantal schoenen in de lijn zijn zelfs voorzien van veters voor de extra pro-look. Aan deze looks hangt wel een prijskaartje, het merk is niet goedkoop.

Ons advies: Als je er pro uit wilt zien dan zijn de Fizik schoenen een hele goede keus. Het prijskaartje moet je maar voor lief nemen. De schoenmaat valt normaal, je kunt dezelfde maat nemen als je gewone schoene.

Northwave racefiets schoenen

Nortwave racefiets schoenen zijn zo ongeveer de meest degelijke wielerschoenen die je kunt kopen. Hoewel ze in allerlei kleuren te verkrijgen zijn vallen ze nooit heel erg op. Het zijn ideale schoenen voor mensen met brede voeten, want ze vallen vrij breed. De maatvoering is ook normaal.

Ons advies: De meest doorsnee wielerschoen worden gemaakt door Northwave. Hier kun je echt geen bult aan vallen en zijn voor de gemiddelde mens perfect. Zowel qua looks als prijsstelling.

 

Giro racefiets schoenen

De meest chique wielerschoenen worden gemaakt door Giro. Bekend van allerlei wieleraccessoires en dus ook van hun schoenen van hoge kwaliteit. Giro combineert de looks met prestatie en dat is iets waar wij zelf enorm van kan genieten.

Ons advies: Giro schoenen zijn al jaren hele degelijke schoenen die er goed uit zien en zou bij iedere wielerliefhebber in de kast moeten staan als zondagse schoenen.