Zoek
Sluit dit zoekvak.
admin

Nieuwe Aurum Magma V2

Oud ronde winnaars Alberto Contador en Ivan Basso, de eigenaren van het fietsenmerk AURUM hebben een nieuwe versie van de Aurum Magma gelanceerd: De Aurum Magma V2. Dit is het nieuwste paradepaardje van deze firma, waarbij er alles aan gedaan is om de fiets lichter, sneller en meer geintegreerd te maken

Nieuwer is beter?

De eerste generatie Aurum Magma dateert al weer van vijf jaar geleden. Toen was het merk net op de markt nadat Basso en Contador het peloton hadden verlaten. Het nieuwe design volgt de trends in de markt, met nog meer geintegreerde onderdelen waardoor de fiets lichter (en sneller) is dan de voorganger. Dat vertaalt zich ook naar de aerodynamica. Sterker nog, de claim die wordt gemaakt is dat de fiets 17 watts winst zou geven bij een snelheid van 45km/u. Voor de gewone sterveling is dat niet zo relevant, maar voor toprijders in het peloton des te meer.

Smaller, maar breder

Er is een hoop gesleuteld aan de cockpit. Een van de meest opvallende zaken is dat de fiets nu bandjes kan steken tot aan 35mm. Daar zullen de mannen van Kern-Pharma die de V2 rijden in het peloton erg blij mee zijn. Het gebruik van een hoop ‘aerospace’ kennis zorgt voor een fiets die nog net niet gaat vliegen. Misschien is V2 wel een knipoog naar de beroemde raket. En zeg nu zelf, de fiets ziet eruit als een raket, of niet dan?

Beschikbaar in vele maten en afstellingen

Uiteraard is dit paradepaardje van AURUM beschikbaar in vele soorten en maten. Prijzen zijn niet mals, want een Dura-Ace Di2 – met Lightweight obermayer slofjes gaat voor een €15.000 van eigenaar veranderen. Dat is ook dezelfde prijs als met de SRAM Red groep.

Wil je toch die toffe Princeton CarbonWorks PEAK 4550 EVO? Dan ben je ‘slechts’ €11.000 lichter. In combinatie met een SRAM RED AXS groep is de prijs €900 meer. Niet mals.

Je kunt ook een SRAM Force of Shimano Ultegra groep monteren, maar goed. Met deze fiets wil je eigenlijk alleen maar het beste van het beste. Als je toch deze ‘downgrade’ maakt, dan schiet de prijs onder de 9k. Voor €8500 heb je een Shimano Ultegra di2 versie, voor iets meer dan €8100 heb je een SRAM force.

Alle Specs, configuratie opties en prijzen vind je op de site van AURUM:

lees ook: Shimano vs Campagnolo vs SRAM: Wat zijn de verschillen?

Volg ons
Laatste nieuws