Zoek
Sluit dit zoekvak.
Aniek Rooderkerken

Primus Micron Trail gasbrander review

Ik geloof niet dat ik ooit zo’n lichte gasbrander heb gezien. De Primus Micron Trail gasbrander past in de palm van mijn hand en weegt net 90 gram. Ondanks zijn kleine formaat biedt hij alles wat jij als bikepacker zoekt. Wil jij met lichte bepakking op pad gaan, maar wil je wel een gasbrander meenemen om eten of drinken op te kunnen warmen als je op avontuur bent? Dan is de Primus Micron Trail Stove perfect voor jou!

Primus Micron Trail gasbrander
Het gasblikje van de Primus Micron Trail gasbrander
Gasbrander voor bikepacken, koken tijdens bikepacken
Klein is ‘ie zeker: de Primus Micron Trail gasbrander

Primus Micron Trail gasbrander

Als ik de Primus Micron Trail gasbrander in mijn bikepacking fietstas stop, verbaas ik me nog steeds over het gewicht. Met opbergtasje, maar zonder gasblik, weegt de gasbrander slechts 94 gram. Ideaal als je als je gaat bikepacken en op het gewicht en pakvolume van je uitrusting moet letten. 

Ingeklapt past de gasbrander makkelijk in de palm van je hand. De Micron Trail heeft 3 uitklapbare poten, waar je een pan op kunt plaatsen, en aan de onderzijde een schroefdraad om een standaard gasblik op aan te sluiten. De brander kan op bijna alle soorten schroefblikjes gebruikt worden, en ik kocht er een van Primus zelf. Het gasblik past perfect in een lichtgewicht pan, en de gasbrander zit (met de vouwarmen ingeklapt) in het meegeleverde opbergtasje. Zo heb je een licht en niet te duur set om tijdens je avonturen te gebruiken.

Opgevouwen neemt de gasbrander amper ruimte in beslag in je fietstas
Opgevouwen neemt de gasbrander amper ruimte in beslag in je fietstas
Getest voor bikepackers: Primus Micron Trail gasbrander
Het opbergzakje waar je de gasbrander in bewaart

In gebruik

De Micron Trail is eenvoudig in gebruik. Je schroeft het gasstel op een gasblik, klapt de vouwarmen uit, draait het gas open en steekt het aan met de ontsteker. In een paar seconden heb je de brander aan de praat en kun je gaan koken.

Met de regelaar kan je de vlam groter of kleiner zetten. Ideaal is dat de regelaar uitklapbaar is en dat de greep van de regelaar lang genoeg. Zo voorkom je dat je met je hand te dicht op de vlam zit. De regelaar is hierdoor ook gemakkelijk te gebruiken als er een pan bovenop staat. Ook wordt de gasstroom gelijkmatig gehouden, zodat je geen kleinere vlam krijgt als de gasfles bijna leeg of koud is.

Ondanks het lage gewicht is de gasbrander sterk in gebruik. Primus zegt dat de brander een liter water in minder dan 3 minuten kan laten koken, met een Primetech-pan, en hoewel ik die 3 minuten niet heb gehaald kwam het behoorlijk in de buurt.

Wat vind ik ervan?

De Primus Micron Trail is een licht, compact, fijn en eenvoudig te gebruiken gasbrander. Ideaal om mee te nemen tijdens je volgende bikepacking avontuur, als je alleen of met twee personen op pad bent en onderweg water wilt koken, koffie zetten of maaltijden maken. Zelfs in combinatie met een kleine gasfles is het totale gewicht niet veel meer dan 200 gram, waardoor het een fijn set is voor diegenen die het gewicht van hun rugzak of bikepacking tas laag willen houden.

€49,95 inclusief elektrische ontsteking (piëzo), exclusief gasfles.

Primus Micron Trail gasbrander
Primus Micron Trail gasbrander
Wil je koken tijdens het bikepacken, dan neem je een gastankje en een gasbrander mee
Wil je koken tijdens het bikepacken, dan neem je een gastankje en een gasbrander mee
Stay Connected
Latest News