Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

AGU lanceert de meest duurzame fietskledingcollectie ooit

AGU onthult haar nieuwste duurzame fietskleding collectie, die zich onderscheidt door een volledige afwezigheid van verf, waardoor de natuurlijke kleur van de producten wordt gevierd. Deze aanpak zorgt niet alleen voor een vermindering van waterverbruik, maar ook voor minder schadelijke emissies die normaal gesproken gepaard gaan met conventionele verftechnieken.

Deze vernieuwende collectie van duurzame en ongeverfde fietskleding volgt op het succes van AGU’s eerdere lancering van ‘undyed’ regenjassen. De gloednieuwe Undyed Bikewear-lijn is nu beschikbaar, zowel in fysieke winkels als online.

Geen verf = duurzamer

De ongeverfde fietskleding, ontworpen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken, maakt gebruik van stoffen zoals gerecycled en ongeverfd polyester voor haar jerseys en bibshorts. Dit geeft de kledingstukken hun kenmerkende, bijna witte uiterlijk, zonder de aanwezigheid van schadelijke chemische stoffen. De collectie omvat, naast een jersey en bibshort, ook een Undyed wind body en diverse fietstassen, waaronder een roll bag stuur- en top tube frametas. De Undyed Bikewear collectie is onderdeel van AGU’s populaire SIX6-serie, die zich kenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en een klassieke uitstraling.

Niet alleen maar ongekleurd

Naast de volledig witte producten bevat de SIX6-serie voor dit voorjaar ook gekleurde items, behandeld met de milieuvriendelijke Nano Earth Dye-techniek, wat ze een natuurlijk, ‘gewassen’ uiterlijk geeft. Zowel de Undyed als de Nano Earth Dyed producten zijn met duurzaamheid als prioriteit ontworpen, wat ze de ideale keuze maakt voor milieubewuste fietsers op alle niveaus.

AGU’s inzet voor duurzaamheid strekt zich verder uit dan alleen het aanmoedigen van het fietsgebruik als duurzaam vervoersmiddel. Het merk streeft ook naar een duurzamere fietsindustrie en blijft continu zoeken naar innovatieve manieren om dit doel te bereiken. Het Greensphere-duurzaamheidslogo van AGU garandeert dat alle producten zijn vervaardigd uit milieuvriendelijke materialen, waaronder gerecycled polyester, biologisch katoen en PVC-vrije coatings. De ontwikkeling van ongeverfde materialen vormt een nieuwe mijlpaal in deze missie.

Undyed is de toekomst

Bjorn Jeurissen, CEO van AGU, benadrukt het belang van deze inzet: “Met onze Undyed Bikewear collectie zetten we grote stappen in het verduurzamen van de fietsindustrie. Net zoals met onze Undyed Rainwear collectie, verlagen deze ongeverfde fietskledingstukken het watergebruik en de emissies van schadelijke stoffen aanzienlijk. AGU staat hiermee voorop in de duurzame ontwikkeling binnen en buiten het zadel.”

De AGU voorjaars- en zomercollectie en de duurzame fietskleding beloven dus niet alleen een statement te maken op modegebied, maar dragen ook bij aan een duurzamere planeet.

Volg ons
Laatste nieuws