Search
Close this search box.
Aniek Rooderkerken

Go4Dry Schoenendroger review: snel je fietsschoenen drogen

De Go4Dry Schoenendroger reinigt en droogt fietsschoenen binnen een uur. Hierdoor is de schoenendroger ideaal voor race-, mtb- of hardloopschoenen.

De Go4Dry Schoenendroger

Soms heb je van die dingen waarvan je je afvraagt waarom je ze niet eerder hebt gekocht. Een schoenendroger is er een van. Jarenlang heb ik na een regenachtige fietstocht mijn fietsschoenen gedroogd door er krantenpapier in te proppen en ze bij de verwarming te zetten. Nu we een huis hebben met vloerverwarming bleek het drogen met krantenpapier een behoorlijk tijdrovend proces te zijn. Je bent zo een dag verder voor de schoenen enigszins droog zijn. Met een schoenendroger is dit verleden tijd. In een half uur, of maximaal een uur bij echt doorweekte schoenen, zijn de fietsschoenen weer fris en droog.

Go4Dry Schoenendroger
De Go4Dry Schoenendroger reinigt en droogt fietsschoenen binnen een uur

Het werkt simpel. De schoendroger moet in een goed geventileerde ruimte met een omgevingstemperatuur van minimaal 15 graden staan. Ik zet de schoenendroger neer bij de voordeur, waar het een beetje tocht. Eerst klap ik de houders van de schoenendroger omhoog en plaats de schoenen hierop. Ik steek de stekker in het stopcontact en het apparaat is klaar voor gebruik. Ik hoef nu alleen nog op de knop te drukken om te starten. Er zijn overigens 2 opties, een voor textiel schoenen en een voor lederen schoenen. Het textielprogramma duurt 25 minuten, het leerprogramma kost 45 minuten. Zijn de schoenen echt doorweekt? Dan druk je op de ‘2x’ knop en wordt de droogtijd verdubbeld. Na de droogsessie schakelt het apparaat vanzelf uit.

Go4Dry Fietsschoenendroger
De schoenendroger is geschikt voor fietsschoenen en andere sportschoenen
Go4Dry Fietsschoenendroger
Je kiest een programma voor textiel of leren schoenen

Mijn ervaring

In 1 sessie zijn mijn doorweekte fietsschoenen droog. Ze ruiken een stukje frisser en de schoenen zijn weer droog. Mijn trailrunningschoenen die onder de modder zitten en die ik onder de kraan heb afgewassen, hebben 2 sessies van 25 minuten nodig om ze van doorweekt weer helemaal droog te krijgen. Na gebruik is de Go4Dry schoenendroger op te klappen, zodat deze niet teveel ruimte inneemt. Hij staat dus weer in de gangkast, klaar voor gebruik. Met het kleine formaat en een gewicht van 1,4 kilo kun je hem trouwens ook prima in de auto meenemen als je op fietsvakantie gaat. 

Go4Dry Fietsschoenendroger
Go4Dry Fietsschoenendroger
Go4Dry Fietsschoenendroger
Go4Dry Fietsschoenendroger
In no time je fietsschoenen weer helemaal droog
In no time je fietsschoenen weer helemaal droog
Stay Connected
Latest News