Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Online fietsplatform Zwift lanceert eigen Zwift Ride

De online fietstrainings app Zwift, bekend van de virtuele werelden waarin je kunt trainen en racen, komt met een eigen fiets. Zwift lanceert de eigen Zwift Ride. In een eerder stadium lanceerde de Amerikaanse app bouwer al een eigen trainer. Nu biedt het een geheel nieuwe trainingsfiets, speciaal gemaakt voor gebruik met de populaire app.

Zwift, het wereldwijde online fitness platform, lanceert met de Zwift Ride een complete indoor cycling setup waarmee je de volledige Zwift experience krijgt. Het is een innovatie die een Zwift Smart Frame combineert met een Wahoo Kickr Smart trainer. Zo kun je alle functionaliteiten van Zwift optimaal gebruiken. Met deze fiets krijg je een nagenoeg echte fietservaring maar dan indoor. De prijs? €1299 in de EU markt ($1299 in de VS) en de fiets is vanaf 26 juni 2024 verkrijgbaar in de VS, Canada, Europa en Australië.

One key for everything

Tijdens het ontwerp van de Zwift Ride was het doel om alles simpel te houden. Daarom heeft de Zwift ride alleen een ‘Frame Key’, de enige tool die je nodig hebt om de fiets op te bouwen en aan te passen voor jouw ritje. Na gebruik kun je de tool zo in het frame opbergen en heb je ‘m dus altijd bij de hand. De zadelhoogte, de stuurhoogte en de reach zijn alle drie aan te passen aan jouw behoeftes. Zo kunnen mensen met een lengte tussen de 1.50 en 1.98 op de fiets klimmen. Met behulp van de ingesloten ‘fit card’, kun je de afstelling voor jezelf bepalen.

Alles onder controle

De geintregeerde controllers op de fiets zorgen ervoor dat je alle essentiële functies van de fiets kunt bedienen. Je kunt dus virtueel schakelen op de Zwift Ride en dat is nagenoeg geluidloos. Het verschil met een normale fiets op een trainer, is dat de Zwift Ride naadloos schakelt. Je kunt kiezen tussen verschillende schakelmethoden: Shimano, SRAM, of sequentieel. Het maakt de Zwift Ride een echte ‘indoor fiets’.

Omdat de meesten ook zweten als een otter, heeft Zwift twee bidonhouders op de fiets gemonteerd. Zo heb je je drinken altijd bij de hand. Het zijn ook speciale indoorbidonhouders, waar je makkelijk je bidon in kunt stoppen. Je hoeft in de virtuele wereld Watopia tenslotte niet bang te zijn dat je bidon uit je fiets stuitert.

Ruimte voor je telefoon en tablet

Omdat de fiets echt bedoeld is voor indoor gebruik, is er veel ruimte voor jouw telefoon, maar ook voor jouw tablet. De tablethouder is geintegreerd in het stuur, maar voor de tablethouder moet je echter nog wel €49 extra betalen. Dat is dan net jammer. Maar om Eric Min te quoten

“We’re on a mission to make Zwifting easier by reducing the cost and complexity of hardware. Zwift Ride brings all of the advantages of a smart bike at an incredibly affordable price. It’s clean, it’s quiet, incredibly simple to set up and adjust, and can be shared with any member of the household. Importantly when I look at my Zwift Ride, it looks like it belongs in my home. I’ve been riding mine for many months and I can’t wait to share the experience with other Zwifters!”

Eric Min, CEO & Founder Zwift

Meer informatie over de Zwift Ride vind je op de site van Zwift, waar je ook de Zwift Ride kunt bestellen. Leverbaar vanaf 26 juni 2024.

Volg ons
Laatste nieuws