Zoek
Sluit dit zoekvak.
admin

Specialized introduceert nieuwe ROVAL RAPIDE CLX II TEAM

Specialized en het aan haar gelieerde ROVAL heeft haar nieuwste high-end wielset gelanceerd. De ROVAL RAPIDE CLX II TEAM is het nieuwe paradepaardje. Volgens ‘wij van wc-eend’ is dit het snelste wielsetje ooit. Maar die hebben we op zich vaker gehoord. De insteek bij de ontwikkeling van deze wielen: in de juiste combinatie van Aerodynamica, Gewicht, Handling en Levensduur de hoogste snelheid vinden. Niet voor niets is Remco Evenepoel betrokken bij de ontwikkeling van deze topklasse wielset.

Lichtgewicht

Een van de opvallendste zaken van deze wielset is het gewicht t.o.v. de voorganger. Want er is in totaal 130 (!) gram gewicht bespaard. Dat levert een voordeel op, net als de 0,5 WATT aerodynamica winst. Er is heel veel getest met verschillende soorten carbon lay-up en uiteindelijk is deze variant eruit gekomen. Met 40 gram winst per wiel is dat een goede start. Neem daarbij de nieuwe zilveren naven, met een lage flens, en je komt op een besparing van 25 gram per naaf. Kleine andere winst, zoals minimale bestickering en weinig verf zorgen voor een optimaal gewicht voor dit setje (zonder ventiel en banden).

De Snelste Racewielen (volgens Specialized)

Snelheid draait om het balanceren van de juiste dingen. De combinatie van DT Swiss Aerolite II spaken met de gloednieuwe Roval naaf zorgt voor een 0,5-watt besparing op luchtweerstand ten opzichte van de Rapide CLX II wielen, waardoor de snelsten in het peloton sneller zijn. Een afname van 0,5 watt in vermogen klinkt misschien niet als veel, maar over een afstand van 40 km is dat een seconde.

Durability to the max

Specialized kiest voor ‘hooked wheelsets’. Zij weten dat hookles wielen niet kunnen presteren onder de veeleisende teststandaarden voor hoge druk. Elk carbonwiel kan barsten onder intense schokken, maar dat is geen excuus voor een band die eraf knalt. Daarom zijn de Rapide CLX II Team wielen niet alleen gebouwd voor een lange levensduur. De wielen hebben ook een ‘hooked’ velgprofiel, wat resulteert in de snelste, meest betrouwbare en veelzijdige wielen ter wereld.

De Rapide CLX II Team wielen zijn de snelste in het peloton, maar ze zijn ook de meest consistente, en bieden renners dezelfde aerodynamische prestaties in verschillende bandenmaten. Of je nu op een kasseienstrook rijdt met 30mm banden of op glad asfalt en voor 28mm banden gaat, het aerodynamische voordeel blijft hetzelfde.

The new gold – Silver standard

Waar veel andere merken graag voor ‘flashy gold’ gaan, kiest ROVAL voor een naaf die gemaakt is van zilver. Daar zitten twee redenen achter:

  • Gewichtsbesparing
  • Sending a message: als je zilveren hubs ziet, dan zie je dat er voor de snelste en beste variant is gekozen

Deze wielset is niet voor iedereen. Dat zie je ook aan de retailprijs van €3.700, waarmee Roval zich mooi positioneert t.o.v. Princeton CarbonWorks (vanaf €3500), ENVE (€3000) en helemaal hoogwaardig zoals Lightweight en Partington.

Meer info over deze waanzinnige wielen? Op www.specialized.com vind je alle informatie die je nodig hebt.

Lees ook: Ere Research lanceert de nieuwe Genus AE92-D en de Genus AE00-D tijdritwielen.

Volg ons
Laatste nieuws