Zoeken
Sluit dit zoekvak.
admin

Specialized lanceert nieuwe CRUX DSW – de lichtste aluminium gravelbike

Maak kennis met de nieuwe Specialized Crux DSW, de lichtste aluminium gravelbike ooit gemaakt. Tenminste, dat is de claim van de Amerikaanse maker van high-end racefietsen, mountainbikes en gravelfietsen. Alles wat Specialized heeft geleerd bij het maken van de carbon Crux, in combinatie met de gepatenteerde D’Aluisio Smartweld is ingezet om deze nieuwe Crux te maken. Als we Specialized op de blauwe ogen mogelijk geloven ‘we hebben de meest capabele, wendbare, uitgebalanceerde en responsieve aluminium gravelbike ooit gemaakt voor snel, leuk, high-performance rijden’. Dat is nogal wat. Maar wat maakt dit nu een toffe fiets?

Minder dan twee kilo

Een van de dingen die opvalt is het lichtgewicht frame voor een alu fiets. Nu heeft Specialized daar zeker patent op, maar met een gewicht van 1,399 kg in een maat 56 is dit echt wel een lichtgewicht. In combinatie met de (standaard) gemonteerde SRAM Apex mechanische gravelgroep en DT G540 wielen klokt ie in op 9,37 kilogram. Voor een gravelbike is dit echt heel erg licht. Combineer een laag gewicht met de Fact12r Crux carbon voorvork, een constructie die gericht is op prestaties, en je hebt een topfiets. De Crux DSW biedt dezelfde mogelijkheden qua bandbreedte als zijn carbon broertje: 47 mm en tot 2,1″ op een 650b wiel. Combineer dit met het sterke en lichte aluminium frame, en de Crux DSW kan je overal brengen waar je maar wilt: vol gas! 

Snel reageren is key

Responsief op de pedalen. Soepel in het zadel. Specialized heeft het gepatenteerde D’Aluisio Smartweld (DSW) gebruikt om de eigenschappen van aluminium te verfijnen voor ragfijn rijgedrag dat voorheen onmogelijk was zonder carbon. Een langere reach zorgt voor een betere gewichtsverdeling voor een snelle, zelfverzekerde besturing, terwijl een lagere stack zorgt voor een prestatiegerichte eerste positie. Met een bottom-bracket drop van 72 mm heeft Specialized volgens eigen zeggen ‘de sweet spot gevonden tussen wendbaarheid en stabiliteit’. LFG!

Meer info en prijzen voor alle modellen vind je bij Specialized


 

Volg ons
Laatste nieuws